duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Bugetul de anul acesta al Ministerului Mediului include o creştere semnificativă a investiţiilor”

  de - | 26 februarie 2021, 11:55 AM | Comunicate contra cost

  0

  Bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a fost avizat, ieri, de comisiile reunite pentru Mediu ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Bugetul de anul acesta, în creştere cu 18% faţă de 2020 va avea ca principală prioritate investiţiile, la acest capitol putând fi observată o creştere de până la 25% faţă de anul precedent.

  Se va acorda o atenţie deosebită unor obiective cum sunt lucrările de apărare împotriva inundaţiilor, regularizări de râuri, împăduriri, realizarea de perdele forestiere şi corecţii de torenţi. România creşte astfel investițiile în sectoarele verzi, bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor fiind gândit pentru a veni în completarea fondurilor ce vor fi atrase prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

  „Am dezbătut și am avizat favorabil bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Față de anul trecut, acesta include o creștere semnificativă a investițiilor, de până la 25%, mai ales pentru lucrările de apărare împotriva inundațiilor. Mai menționez că în bugetul din acest an s-au prevăzut sume pentru plata compensațiilor restante din 2019 si 2020 pentru proprietarii de păduri din ariile naturale protejate. Bugetul MMAP pe 2021 este de 1,325 miliarde lei, în creştere cu 18% faţă de anul precedent”, a declarat deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.