Glad Varga: „Autorităţile locale vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri prietenoase cu mediul”

  de - | 13 May 2022, 4:19 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că, începând de luni, comunele, oraşele şi municipiile vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri prietenoase cu mediul.

  „Fondul Local devine disponibil pentru autorităţile locale începând de luni, 16 mai 2022, acestea putând accesa fonduri pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri prietenoase cu mediul. Schema de finanţare include fonduri prealocate, garantate pentru fiecare comună, oraș, municipiu, care depune solicitări de finanțare pentru investițiile ce pot fi accesate şi anume: 12.350.000 euro pentru municipiul București; 12.155.000 euro pentru fiecare sector al municipiului Bucureşti; 12.493.000 euro pentru fiecare reşedinţă de judeţ; 4.193.550 euro pentru fiecare municipiu; 3.189.815 euro pentru fiecare oraş; 324.770 euro pentru fiecare comună”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  De menţionat că Fondului Local va asigura finanţarea construirii a 5.522 locuinţe eficiente energetic pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ; reînnoirii parcului de vehicule pentru transportul public cu 1.135 vehicule nepoluante şi 13.200 puncte de reîncărcare şi realizării a 1.091 km de piste pentru biciclete.

  Aplicaţia digitală este deja operațională pentru familiarizarea aplicanţilor, însă accesarea Fondului Local se face după deschiderea oficială a apelurilor, din 16 mai 2022. Mai multe informaţii sunt disponibile aici: https://bit.ly/3M8RRVN.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.