joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Au fost alocate 500 de milioane de euro pentru autorităţile locale care investesc în producerea de energie verde”

  de - | 20 iulie 2022, 1:12 PM | Comunicate contra cost

  0

  Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare au fost alocate 500 de milioane de euro autorităţilor locale care investesc în producerea de energie verde.

  „Autorităţile locale vor beneficia de fonduri europene pentru investiţii în producerea de energie din surse regenerabile. Bugetul alocat în acest scop este de 500 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar valoarea granturilor se diferenţiază, în funcţie de obiectivul urmărit. Pentru consumul propriu de energie al autorităților publice locale, granturile aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile au valoarea minimă de 500.000 euro și valoarea maximă de 5.000.000 euro. Pentru comercializare, granturile aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile se acordă pe beneficiar și proiect, sub formă de ajutor de stat, și au valoarea minimă de 5.000.000 euro și valoarea maximă de 15.000.000 euro”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  „Autorităţile locale pot obţine aceste fonduri pentru a finanţa proiecte referitoare la gestionarea costurilor cu serviciile publice în domeniul educației, sănătății, inclusiv alimentarea cu energie termică a populației, iluminatul public sau transportul public de călători. „Măsurile vizează independența energetică pentru autoritățile publice locale, astfel încât costurile cu utilitățile să poată fi gestionate eficient”, a ţinut să precizeze parlamentarul arădean.

  Detalii suplimentare vor fi disponibile în perioada următoare pe pagina web a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene: https://mfe.gov.ro/.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.