marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Accesul la educaţia pentru mediu este o necesitate în contextul schimbărilor climatice”

  de - | 12 ianuarie 2022, 11:27 AM | Comunicate contra cost

  0

  Administraţia Prezidenţială a lansat Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu constituit la nivelul instituţiei. Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că în contextul schimbărilor climatice cu care ne confruntăm, educaţia pentru mediu reprezintă o necesitate.

  Accesul la educaţia pentru mediu este o necesitate în contextul schimbărilor climatice, care produc efecte cu impact din ce în ce mai considerabil şi care vor afecta în principal generaţiile viitoare. În baza Legii pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, care a fost promulgată săptămâna aceasta, educaţia pentru mediu va fi introdusă în şcoli începând cu anul şcolar 2022 – 2023. Raportul lansat în dezbatere publică de Administraţia Prezidenţială urmăreşte corelarea obiectivelor de învăţare cu politicile publice de mediu. Acesta vizează în principal învăţământul preuniversitar şi are ca scop creşterea expunerii elevilor la informaţiile de mediu şi asigurarea posibilităţilor de a se implica, în perioada de şcolarizare, în activităţi aplicate de protecţia mediului”, susţine deputatul Glad Varga.

  De menţionat că în cadrul raportului sunt abordate patru teme mari: program educaţional pentru climă şi mediu (obiective, competenţe, implementare); soluţii pentru resursele educaţionale (digitale, în aer liber); infrastructură pentru şcoli sustenabile şi resursa umană implicată în educația privind schimbările climatice și mediu.

  În încheiere mai trebuie spus că textul integral al Raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile” este disponibil pe https://www.presidency.ro/.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.