duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „A fost publicat ghidul de finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest” (P)

  de - | 13 februarie 2024, 4:25 PM | Comunicate contra cost

  1

  Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic și vicepreședinte al Comisiei pentru antreprenoriat și turism, susține că a fost publicat ghidul de finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

  „Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale în Regiunea Vest a fost publicat. Activităţile finanţate includ: reabilitarea termică a a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea  sistemelor tehnice (instalaţii de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat,  alte investiții conexe”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  Bugetul total alocat este de 55,03 milioane euro (aproximativ 10,8 milioane euro pentru judeţul Arad). Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 euro și pot atinge praguri maxime diferite în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel: 5.000.000 euro – primării de municipii reședință de județ; 2.500.000 euro – primării de municipii; 1.500.000 euro – primării de orașe.

  De menționat că proiectele pot fi depuse începând din 26 aprilie 2024.

  Ghidul de finanțare este disponibil aici.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.