marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „500 de milioane de euro pentru creşterea eficienţei energetice a agenţilor economici”

  de - | 3 octombrie 2022, 1:13 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedinte al Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic susţine că luna aceasta se lansează apelurile pentru măsurile de creştere a eficienţei energetice pentru mediul de afaceri. Agenţii economici vor avea astfel la dispoziţie un buget total de 500 de milioane de euro.

  „Bugetul alocat acestor măsuri este de 500 milioane euro, disponibil în cadrul a trei scheme de ajutor: o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor și a întreprinderilor mari; o schemă de stat pentru investiții destinate promovării producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu şi o schemă de ajutor de minimis pentru eficiență energetică la nivelul întreprinderilor”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  Prima schemă de ajutor are ca obiectiv sprijinirea IMM-urilor și a întreprinderilor mari în implementarea unor măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor industriale, construcțiilor anexe, a clădirilor pentru prestări servicii și construcții anexe la nivelul întreprinderilor, suma alocată fiind de 200 milioane euro. În ceea ce priveşte perioada de depunere a proiectelor, aceasta este cuprinsă între 11 – 26 octombrie 2022. Ghidul Solicitantului este disponibil la https://bit.ly/3dTYyPM.

  Schema de stat pentru investiții destinate promovării producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul întreprinderilor are alocate tot 200 milioane euro, perioada de depunere a proiectelor fiind cuprinsă între 18 octombrie – 1 noiembrie 2022. Ghidul Solicitantului este disponibil la https://bit.ly/3y15Loa.

  Cu privire la schema de ajutor de minimis pentru eficiență energetică la nivelul întreprinderilor, trebuie spus că aceasta are alocate 100 milioane euro, perioada de depunere a proiectelor este cuprinsă între 13 – 27 octombrie 2022, iar Ghidul Solicitantului este disponibil la https://bit.ly/3ClBAKY.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.