luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „39 de şcoli din judeţ vor beneficia de finanţare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar”

  de - | 1 aprilie 2022, 11:53 AM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că 39 de unităţi şcolare din judeţul Arad vor beneficia de finanţare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Proiectele depuse de acestea au fost selectate şi aprobate spre finanţare, valoarea medie/grant fiind de 138.000 euro + TVA.

  Dintre acestea: 29 proiecte se derulează în mediul rural; zece proiecte se derulează în mediul urban; 28 de proiecte sunt în „zona fără marginalizare”; opt proiecte sunt în „zonă cu marginalizare la medie”/„zonă dezavantajată”; trei proiecte sunt în „zonă cu marginalizare peste medie şi severă”/„zonă marginalizată”; 12 proiecte beneficiază de granturi mici; 15 proiecte beneficiază de granturi medii, iar 12 proiecte beneficiază de granturi mari.

  Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar este un program de sprijinire a participării la educație, care se adresează elevilor aflaţi în risc de abandon, în special elevi aparţinând grupurilor vulnerabile, elevi aparţinând minorităţii rome, elevi din mediul rural și urban mic, elevi cu dizabilităţi sau cerințe educaționale speciale (CES), elevi din comunităţi dezavantajate economic, copii în risc de excluziune socială pe fondul sărăciei, lipsa locuinței, familie monoparentală, familii dezorganizate, elevi expuși altor riscuri sociale. Valoarea totală a granturilor finanțate în această etapă este de peste 191 milioane euro + TVA”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  Screenshot 20220401 115010


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.