duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „100 de milioane de lei pentru Săptămâna verde” (P)

  de - | 22 ianuarie 2024, 5:20 PM | Comunicate contra cost

  1

  Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, susține că Ministerul Mediului intenționează să finanțeze prin intermediul Fondului pentru Mediu activitățile desfășurate în școli în cadrul Programului „Săptămâna verde”. Bugetul propus pentru anul în curs și anul viitor se ridică la 100 de milioane de lei.

  „Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a răspuns cerinţelor societăţii civile de a sprijini activităţile organizate în cadrul Programului «Săptămâna verde», punând în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea finanțării acestuia din bugetul Fondului pentru mediu.

  Programul își propune să: informeze elevii, profesorii, părinții și autoritățile școlare pe teme de mediu; să schimbe modul în care tinerii se implică în rezolvarea problemelor de mediu, punând bazele unei generații a schimbării; să dezvolte o formulă modernă de educație de mediu, realizată în colaborare cu profesori cu experiență, ușor diseminabilă la nivel național și susținută pe termen lung de promotorii proiectului prin Platforma Școli verzi; să pună la dispoziția profesorilor un model educațional prin care tinerii au ocazia să dezvolte o relație directă cu natura; să schimbe comportamente și modul de luare a deciziilor în activitățile de zi cu zi care au un impact asupra mediului și să promoveze responsabilitatea individuală și comunitară în raport cu natura. Bugetul propus a fi alocat pentru realizarea acţiunilor necesare Programului «Săptămâna verde», derulat prin unitățile de învățământ preuniversitar de stat pe parcursul anilor 2024 – 2025, este 100 milioane lei”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.