duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Palatul Copiilor Arad a marcat, de Ziua Copilului, 70 de ani de când copiii îi calcă pragul | Galerie Foto

  de Raluca Medeleanu | 1 iunie 2022, 2:50 PM | Educaţie | Știri Arad | Topic special

  0

  70 de ani! Ce multe generații de copii au deprins abilități frumoase, urmând cercurile Palatului Copiilor! Dans, muzică, teatru, fotografie, pictură… Astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, Palatul Copiilor din Arad a marcat un moment deosebit: aniversarea a 70 de ani de existență.

  Evenimentul s-a desfășurat pe două părți, prima fiind în curtea Inspectoratului Școlar Județean, de pe strada Miron Costin, pe terenul de karting din imediata vecinătate a noului sediu al Palatului Copiilor care este în continuare în șantier, lucrările preconizându-se a ajunge la final anul viitor. Au fost invitați profesorii insituției, dar și foști profesori care acum sunt pensionari, elevi, părinți, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și ai Consiliului Județean. Din partea autorităților locale, președintele CJ Iustin Cionca și inspectorul școlar general Marius Gondor le-au adresat celor prezenți câteva cuvinte, exprimându-și aprecierea pentru activitățile extracurriculare desfășurate împreună cu elevii și arătându-și disponibilitatea de a fi buni parteneri și de acum înainte. A avut loc și un moment artistic, de dans și muzică, alături de formația „Azucar”, după care s-a pornit într-o vizită a interiorului noului centru, unde lucrau și în acel moment muncitorii (vezi galeria foto de la finalul articolului). Sediul va avea și o sală de spectacole, de o capacitate de circa 300 de locuri.

  A doua parte a evenimentului a avut loc la Casa Armatei, unde a fost organizată o masă festivă și o festivitate de premiere a profesorilor vechi și actuali, a tuturor partenerilor și a sponsorilor, într-un cuvânt a tuturor prietenilor Palatului Copiilor din Arad. Bineînțeles nu au lipsit nici aici momente artistice, oferite de elevii înscriși la Palat.

  „Noi încercăm și am încercat tot timpul ceea ce facem să facem pentru copii și să o facem cu sufletul. Acum avem o premiere, o aniversare de 70 de ani de când s-a înființat instituția Palatului Copiilor. La Casa Armatei avem premierea, am încercat să avem și un scurt moment lângă viitorul sediu care este în construcție și să vizităm locul unde sperăm să venim cât mai repede și să ne mutăm. Sperăm să ne mutăm cât mai curând, noi sperăm anul viitor, dar să vedem, totul depinde de finanțare. Toată lumea dorește să ne ajute, așa că sperăm ca lucrurile să meargă cât mai rapid și să putem merge în casă nouă. Pentru toți copii și toată lumea, le urmăm la mulți ani!”, a transmis directoarea Palatului Copiilor din Arad, Ioana Lung.

  Palatul Copiilor a avut în anul acesta școlar în jur de 4000 de copii înscriși la cercurile existene. Perioada de reîncrieri a început deja din 16 mai și durează până la finalul lunii iunie. Apoi, urmează încă o etapă, în luna septembrie, în funcție de câte locuri rămân disponibile pentru anul viitor școlar, 2022- 2023. Detalii se găsesc și pe site-ul oficial al Palatului Copiilor din Arad.

  Cercurile disponibile sunt după cum urmează: desen/ pictură, artă decorativă, pictură pe sticlă, ceramică, canto, muzică de formație, pian, taraf, cultură și civilizație românească, cultură și civilizație engleză, cultură și civilizație germană, cultură și civilizație spaniolă, teatru, teatru de păpuși, educație pentru cetățenie democratică, jurnalism, dans sportiv, dans modern, dans popular, gimnastică aerobică, șah, karate, judo, tenis de masă, informatică / multimedia, grafică pe calculator, aeromodele, karting (pentru acesta viitorul sediu va fi dotat și cu o pistă specială nouă), prietenii pompierilor / orientare turistică.

   

  • Citește și: Zece-i cu noroc? IȘJ speră ca noul sediu al Palatului Copiilor să fie inaugurat anul viitor. Panglica trebuia tăiată în 2013 – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.