marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ghid pentru cumpărarea unui expresor cafea: capsule, picurare sau espresso?

  de - | 21 mai 2021, 2:56 PM | Advertorial

  0

  Dacă ești un fan al cafelei și vrei să te bucuri de ea oricând ai chef, cea mai bună alegere este să o faci singur acasă. Dintre cafetierele clasice cu picurare sau expresoarele moderne cu capsule pe care le preferi? Noi îți vom spune tot ce trebuie să știi despre ele pentru a cumpăra aparatul de cafea potrivit.

  Vrei să cumperi un nou filtru de cafea? Atunci este foarte posibil să ai multe îndoieli și să te întrebi care este cel mai bun tip și model pentru nevoile tale. Din păcate, cafeaua se schimbă în funcție de modul în care o prepari și trebuie să iei mai multe decizii atunci când vrei cumperi un nou expresor cafea.

  Pentru a te ajuta, iată care sunt caracteristicile, avantajele și dezavantajele aparatelor de cafea cu capsule și picurare și tot ceea ce trebuie să iei în considerare atunci când este timpul să alegi un model pentru casa ta.

  Expresor cafea cu capsule: avantaje și dezavantaje

  În ultimii ani, mulți oameni au cedat tendinței capsulelor de cafea, atrași de publicitate și credința populară că cafeaua de la aceste aparate este mai bună. Dar este faima lui justificată? Este adevărat că un expresor cafea cu capsule este mai bun decât aparatele de cafea convenționale?

  Printre avantajele unui expresor cafea cu capsule se evidențiază faptul că prepararea cafelei este extrem de rapidă și ușoară și că este foarte ușor să prepari o singură ceașcă, deci nu rămâne niciodată cafea și nu trebuie să o arunci sau să o bei reîncălzită. Tot ce trebuie să faci este să introduci o capsulă în aparat, iar câteva secunde mai târziu vei avea cafeaua gata de băut.

  Un alt avantaj al acestui tip de expresor cafea în comparație cu alte tipuri este că capsulele cu doză unică mențin cafeaua proaspătă mai mult timp în  comparație cu cele care utilizează cafea măcinată. În plus, sunt și foarte ușor de curățat, iar designul lor este de obicei foarte atractiv, așa că pe lângă faptul că este o mașină funcțională, devine și un element decorativ în bucătărie.

  Cu toate acestea, nu există doar beneficii. Principalul dezavantaj al unui expresor cafea cu capsule este că capsulele cu doză unică sunt poluante. În majoritatea cazurilor, acestea sunt fabricate din plastic și aluminiu, care, deoarece conțin deșeuri organice, sunt greu de reciclat.

  Filtru de cafea cu picurare: avantaje și dezavantaje

  Aparatele de cafea cu picurare au devenit populare la mijlocul secolului al XX-lea și sunt încă un aparat esențial în multe bucătării. Acest tip este recomandat celor care consumă cantități mari de cafea, de exemplu în casele cu familii numeroase sau în birouri.

  Și de ce sunt mai potrivite pentru mulți oameni? În funcție de model, este posibil să prepari până la 12 căni de cafea simultan și, datorită plăcii sale de încălzire, aparatul de cafea în sine menține conținutul la o temperatură bună mai mult timp, astfel încât să nu fie necesar să o reîncălzești.

  Prepararea cafelei este de asemenea foarte simplă: adaugi apă în rezervor și pui cafeaua în filtru. În raport cu un expresor cafea cu capsule cu doză unică, un alt avantaj este că deșeurile sunt mult mai ușor de procesat și nu este necesar să le duci la un punct pentru reciclare.

  Cu toate acestea, nu există doar avantaje, iar aparatele de cafea cu picurare au și dezavantaje. Principalul este timpul necesar preparării cafelei, care este mult mai mare decât în ​​cazul aparatelor cu capsule. Acest lucru se datorează faptului că apa acționează picurând încet și căzând pe cafea, în loc să fie supusă mai multor atmosfere de presiune ca la aparatele de cafea cu capsule.

  În plus, poate fi mai dificil să calculezi cantitatea exactă de cafea de băut, așa că, în multe cazuri, rămâne și trebuie aruncată sau consumată reîncălzită, ceea ce duce la pierderea aromei. Un alt dezavantaj al aparatelor de cafea cu picurare în comparație cu aparatele de cafea cu capsule este că, dacă filtrul este permanent, acesta necesită curățare de fiecare dată când este preparată o nouă cantitate de cafea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.