Se lansează Ghidul de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural din zona Aradului





Ordinul Arhitecților din România Filiala Timiș, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România Filiala Arad, Consiliul Județean Arad și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează Conferința de lansare a „Ghidului de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural – zona Arad”.
Este vorba despre un proiect cultural prioritar al Ordinului Arhitecților din România finanțat din Timbrul de Arhitectură, care va avea loc în data de joi, 10 aprilie 2025, orele 14.30-18.30, la Sala Marii Uniri (Bulevardul Revoluției nr. 81, Arad).
Evenimentul se adresează reprezentanților administrațiilor locale din mediul rural, profesioniștilor în domeniul mediului construit (arhitecți, urbaniști, restauratori, ingineri), proprietarilor de clădiri și terenuri și investitorilor, consultanților care au proiecte în mediul rural, dar și publicului interesat.
La eveniment vor participa profesioniști, cercetători care activează în mediul rural din județul Arad și membri ai administrației locale, care vor susține scurte prezentări pe teme legate de patrimoniul construit rural, principii de intervenție în țesutul existent pentru încadrarea în specificul local, protejarea peisajului cultural, colaborarea cu administrațiile locale. În cadrul conferinței, se va prezenta și Ghidul, care va putea fi consultat și în format fizic.
În încheierea evenimentului, va avea loc o dezbatere pe temele de interes legate de proiectele de intervenție și dezvoltare din mediul rural, care va presupune un dialog cu publicul participant și cu specialiștii invitați.
Citește și:
Regulile mai permisive pentru intervențiile în zona istorică protejată, dezbătute în Sala Ferdinand
Comentariile portalului
grad de civilizatie si mai se dau destepti un adevarat focar de civilizatie asta ii
asta nu a mancat usturoi etc ....etc
bla,bla,bla și iarăși bla...mai crede cineva tragicomedia asta? De câte ori s-a dorit bailout-ul unei fabrici, s-a și făcut, inclusiv la dacia pitești. (...)