George Simion vrea AUR la Primăria Arad și Consiliul Județean Arad! Liderului nu îi este frică de „Înalta Împărăție”

  de Andreea Daniela B. | 28 October 2022, 6:11 PM | Politikos

  10

  Președintele A.U.R., George Simion, a susținut astăzi, în Arad, la Hotel Central, o conferință de presă. Partidul s-a înființat în urmă cu aproape 3 ani, la 1 decembrie și a devenit rapid cunoscut după ce George Simion și Diana Șoșoacă au fost foarte vocali în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Revenind la ziua de azi, George Simion, alături de o „mână” de oameni, la propriu, a decis să dea viață unui Pol Conservator, prin care să schimbe regulile după care funcționează partidele politice actuale, printre aceștia numărându-se președintele Alinței Naționale Țărăniste.

  Am închegat o serie de oameni care împărtășesc aceleași valori comune: credința, patriotismul, libertatea și familia ca stâlp al societății. (…) La nivelul Europei și în toată lumea, partidele se despart în două: globaliste și patriotice. Vrem să participăm la toate alegerile din 2024 pe liste comune împreună cu alte formațiuni. Noi suntem Alianța pentru Unirea Românilor și scopul nostru este unirea tuturor celor care susțin vectorul suveranist. Vrem să continuăm construcția europeană, însă nu în ideea pe care o promovează unii și alții de la Bruxelles, ci într-o Europă a națiunilor. Vrem să urmăm părțile bune promovate de Ungaria și Polonia”.

  Ei bine, nu știm dacă Viktor Orban este cel mai bun exemplu pentru a susține ideea unei astfel de alianțe, însă nu este treaba noastră să judecăm.

  Continuăm. În cadrul conferinței s-au spus multe, poate prea multe, însă recunoaștem că nu ne-am lăsat în totalitate convinși de ideile celor prezenți, poate din cauză că, de cel puțin doi ani s-a vorbit mult dar, cu siguranță, faptele cam lipsesc.

  Se pare că George Simion dorește să ajungă la inimile oamenilor și chiar să îi convingă pe cei care nu au votat până acum că este o idee bună să meargă la vot în 2024, căci România are șansa să se schimbe. Acesta a vorbit puțin despre situația la nivel național, apoi a trecut la ceva local și a venit cu câteva afirmații destul de… să le spunem curajoase: 1. La alegerile din septembrie 2020, voturile de la Beliu ar fi fost fraudate tocmai de actualul primar al Aradului, Călin Bibarț; 2.AUR vrea să „detroneze” PNL și PSD la Arad și de a pune „mâna” pe Primăria Municipiului Arad.

  „Foarte mulți au vrut să vină să preia filiala județeană. Unii dintre ei au fost trimiși de către adversarii noștri politici, PNL și PSD, care și-au dorit în Arad o poziție controlată, exact ca în Suceava sau multe alte județe, acolo unde dreapta și stânga au bătut palma de multe ori. Noi deschidem ușa AUR tuturor arădenilor, pot să vină și cei trimiși de domnul Falcă sau de Cionca, dar la noi se muncește. În AUR vii să dai pentru țară, nu vii să iei pentru tine. Nu suntem un partid de buzunar”, a declarat George Simion. „Consilierul nostru de la Beliu a fost amenințat că nu va mai primi niciodată lucrări pentru că este alături de noi. Beliu este un loc în care noi am reclamat și modalitatea în care s-au desfășurat aceste alegeri locale. Am anunțat, când s-au desfășurat acestea, că se dorea fraudarea lor de către actualul primar PNL și nu știm ce se mai întâmplă cu acel dosar penal, pentru că în ziua votului se făceau buletine flotante pe acea comună”, a mai adăugat acesta.

  Condamnații n-au ce căuta în AUR, iar „nepotismele” sunt strict interzise

  Președintele AUR, George Simion, a declarat că, odată ajunși la conducere, ei nu vor accepta să pună persoane necalificate în funcții publice bine plătite și că nu își doresc ca membrii AUR să aibă un trecut plin de dosare penale.

  AUR este o mișcare de masă a românilor, așa că toată lumea este binevenită în AUR, cu excepția celor care au condamnări penale pentru corupție sau fapte de acest gen. La nivelul reprezentanților vizăm oameni care sunt specializați în ceea ce fac. Le-am zis multor colegi să nu creadă vreodată că vor putea să vină la AUR în momentul în care vom fi la guvernare și vor putea cere om la Apele Române sau la Direcțiile Silvice. Noi avem ca obiectiv meritocrația, sperăm să punem oameni buni în funcții. Aici la Arad, oameni serioși sunt profesorii universitari, oameni care au compus Consiliul Civic Arad și cei care au aparținut altor formațiuni politice și au devenit un pericol pentru aceste formațiuni”, a spus acesta.

  Target-ul pentru alegerile din 2024

  „Primăria Municipiului Arad și cât mai mulți primari, deși va fi foarte greu. E foarte greu să obții primării, o minoritate decide numele edilului și, desigur, urmărim ca țintă președenția Consiliului Județean. Înțelegem și că există posibilitatea unei reveniri de la Înalta Împărăție înapoi în județul Arad, nu ne interesează, avem încredere că există o majoritate care nu sunt reprezentați politici. Există mai multe negocieri pe care le purtăm și următoarea formațiune politică ce urmează să ni se alăture este Alianța Renaștere Națională”, a conchis liderul AUR.

  În final, acesta a ținut să menționeze că, tocmai pentru că arădenii au atătea probleme legate de încălzire, implicit CET, îi așteaptă pe toți cei care doresc să îl susțină mâine, 29.10.2022, în fața CET Arad, pentru o întâlnire în care se vor discuta principalele probleme și ce rezolvări poate aduce în acest sens.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asa spune G. Simion, „credința, patriotismul, libertatea și familia ca stâlp al societății” acum sa il citam pe Giovanni Giuriati in 1931, fascist si „ginditor” de prim rang a lui Mussolini care a facut din acest slogan un instrument de propaganda fascista. Felicitari AUR, sintenti cu 91 de ani in urma.

   +4 voturi
   +1
   -1
    • Care fapte? În afară de țigănie, live-uri aiurea din parlament nu ați propus o lege…NIMIC. In afară de propagandă și gargară întâi alaturi de sosoaca apoi fără…AUR nu a făcut nimic pt români.

     Aberațiile legate de măsti și vaccin sunt ceea ce privea strict electoratul lor…DAR PENTRU RESTUL? Nu suntem toți degeaba stimabile.

     PS: țară se scrie cu literă mică.

     +1 voturi
     +1
     -1
     • Stimabile, sunteți prost informat. Numai dacă vorbim de deputatul AUR de Arad, domnul Vasile Nagy, acesta are la activ 80 de proiecte legislative, nemaivorbind de sute de întrebări și interpelări urmate sutelor de audiențe cu arădenii exasperați de administrația dezastruoasă a Județului Arad.
      http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=202&cam=2&leg=2020&pag=2
      Legat de vaccinare, ce anume vi se pare aberația în lupta pentru libertatea fiecăruia în privința deciziei dea se vaccina sau nu?
      P.S. Probabil nu știți și nu vă interesează, dar în Basarabia cuvinte cum sunt „Țară” se scriu cu litere mari. Am avea de învățat multe lucruri de la frații noștrii din stânga Prutului. Vă las să cugetați la asta. Sănătate!

      +6 voturi
      +1
      -1
  2. Atenție, sunt prezente niște inadvertențe în articol, de exemplu, legat de situația de la Beliu, a vorbit Radu Ghidău, nu George Simion, și probabil era vorba despre primarul din Beliu, nu de Călin Bibarț. Puteți verifica asta în înregistrarea video a conferinței de presă de pe pagina de Facebook: AUR Arad sau Alianța pentru Unirea Românilor Arad.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.