joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

  de Special Arad | 26 septembrie 2023, 3:32 PM | Business | Educaţie

  0

  Comunicat. Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori.

  Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din ce în ce mai interesați de domenii de studiu care să le ofere cunoștințe și abilități relevante pentru viitor, precum și să le permită să se adapteze rapid la schimbările din societate și piața muncii.

  89% dintre elevii și studenții români sunt interesați să studieze domeniul preferat în străinătate

  Generația Z se remarcă prin diversitatea intereselor academice. Tinerii din această generație sunt atrași de o gamă largă de domenii, cu un interes deosebit pentru business (61%), inginerie (53%), științe sociale (54%) și informatică (52%). Manifestă curiozitate și pentru științele umaniste, drept, medicină și multe altele. Această diversitate reflectă dorința lor de a explora și de a juca un rol activ în societate și în lumea profesională.

  Viitorii studenți și masteranzi caută un mediu universitar în care inovația, etica și distracția fac echipă. Preferă să exploreze, de aceea opțiunile lor sunt deschise și nu se limitează la o singură alegere. În timp ce 11% dintre ei știu sigur că vor să rămână la studii în România, 89% încă își evaluează posibilitățile și iau în considerare atât studiul în țară, cât și în străinătate. Peste 50% ar alege ca destinație Olanda, fiind urmată îndeaproape de Danemarca, Germania, Elveția, Finalanda, Franța, Italia, Belgia.

  IUF – The International University Fair oferă generației Z ocazia să exploreze toate domeniile de interes de la universități din țară și străinătate

  Pe 5 octombrie, la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca, are loc o nouă ediție IUF-The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei, unde elevii și studențiii pot afla informații despre peste 4.000 de programe de studiu de la reprezentanții universităților și instituțiilor educaționale din peste 6 țări (Danemarca, Belgia, Elveția, România, Olanda, Germania, Finlanda).

  Pe lângă discuțiile cu reprezentanții universităților, vizitatorii pot participa şi la YouForum, prima conferinţă care pune accent pe dezvoltarea personală şi profesională, pe oportunităţile de carieră, dar şi pe mecanismele prin care tinerii îşi pot forma o reţea socială puternică.

  Conferința YouForum aduce generația Z față în față cu peste 20 de invitați printre care și: Ioana Chișiu (Creatoare de conținut), Camelia Crișan (Solistă & Creatoare de conținut), Lorand Soares Szasz (Fondator Upriserz), Mădălina Bogdan (Psiholog clinician și psihoterapeut).

  Elevii și studenții își vor dezvolta abilitățile pentru domeniile lor de interes la sesiuni de discuții și ateliere practice despre antreprenoriat, public speaking, gestionarea emoțiilor, alegerea programului de studii, crearea conținutului viral pe social media.

  Înscrierile sunt deschise pe site-ul evenimentului. IUF – The International University Fair va avea loc în 3 orașe – București (30 septembrie – 1 octombrie), Iași (3 octombrie), Cluj (5 octombrie)

  Despre Grupul Educativa

  EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii care dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciul de consiliere educațională și vocațională EDMUNDO, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizata de înscriere la universități din Romania, AdmitereOnline.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.