sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Generalul „Localei”, posesiv cu salariile și pensia specială, a căzut în lupta cu un biet articol posesiv în timp ce visa la flota lu’ Bibi

  de Valer Mărginean | 11 iunie 2023, 8:53 AM | Pamflet | Recomandările editorilor

  1

  Jucați la loto, ca să aveți bani pentru amenzi de la Poliția locală(foto: facebook)

  În SRI nu a putut ajunge general, așa că s-a prelins în Poliția locală pentru a-și împlini visul, unde chiar a ajuns general. E drept, director general (generalul Localei, cum este cunoscut în oraș), deci fără stele cât „plăcinta” de vacă pe umeri, dar vă dați seama cât de înstelat îi este CV – ul: director general (salariat), colonel-r (pensionar special), asistent universitar doctorand (salariat).

  Personaj fabulos generalul domn Adrian Toma, despre care se vorbește că Studioul Hollyoak (filiala Târnova a mai celebrului „lemn sfânt” sau Hollywood cum este cunoscut) vrea să facă un film de acțiune cu titlul provizoriu, Troty – Agentul 003,14. Sau, poate va fi Troty – generalul 3,14

  Revenind la calitățile de încasator de salarii și pensie, cel de director general a fost, pare-se că a fost plătit ilegal, pentru lipsă de suficientă școală – faptă pentru care vinovați și buni de plată sunt primarul Bibi și șefa lui de Cadre din primărie, dimpreună cu toți consilierii locali care au săltat brâncile ca oile coada, spre aprobarea angajării cu încălcarea legii poliției locale.

  Dar astea sunt nimicuri care pot umbri bucuria ce-l așteaptă în viitorul foarte apropiat. Adică, atunci când va fi pus în practică celebrul PUG al lui Bibi, care vor face din Arad unul dintre importantele porturi ale Europei.

  Citiți amănunte aici: PUG-ul pentru Aradul din 2034 visat de Bibarț, mai tare decât un vis erotic și-o beție cruntă

  Poate unii nu credeți. Eu cred. Pentru că așa a promis , primarul Bibarț, că în mai puțin de 10 ani Aradul va avea două porturi, unul turistic și unul industrial. Or, se știe că dumnealui nu min…, nu spune neadevăruri. Iar porturile astea vin la pachet cu navigabilitatea Mureșului și neapărat cu achiziționarea unei flote, al cărei contraamiral (echivalentul terestru al generalului) va fi, evident, Adiță Toma.

  Evident, flota va avea și o navă contraamiral cu care se va plimba Adiță – un skijet cu girofar, conexiune prin satelit cu primarul și liderul de sindicat Gudiu cel ce doarme-n post și alte dotări absolut necesare pentru a face uitată trotineta care i-a dat și numele de scenă, Troty.

  Și va mai încasa un salariu, al treilea (nu se știe cu cât va fi plătit pentru film).

  Dintr-o postare pe facebook aflăm însă și altele: Poliția locală Arad s-a dotat cu un aparat pe care scrie „joacă la LOTO”. Ei, spuneți și dumneavoastră, ce general ar face reclamă unei „fabrici de bani” ca Loteria română fără un comision? Cum însă din postare înțelegem doar că aparatul în cauză este capabil să încaseze banii pentru amenzi. Despre comision, nimic, dar putem bănui că amendații sunt sfătuiți, subliminal, să joace la loto ca să aibe bani pentru amenzi.

  Tot subliminal, comunicatul ne informează că domnul profesor (asist. univ. drd) nu este în grevă pentru că tocmai învață. Gramatica limbii române, clasa a V-a în care, dacă nu ne înșelăm cumva, se învață despre articolul posesiv. Apropo: corect se scrie „sistem de plată a amenzilor”, nu „al amenzilor”. Și tot așa se și vorbește – precizare necesară, ca să nu se încurce-n vorbire domnul drd (doctorand).

  generalul com

  Exercițiu pentru acasă: cum se spune corect, „contraamiral AL flotei” sau „A” flotei?

  Sursa: facebook

  Tot în timpul grevei, directorul general, colonel (r), învață și OG 2/2001 proivind regimul juridic al contravențiilor, care este un fel de Cod contravențional. Pentru că, tot din comunicat se înțelege că viitorul contraamiral al flotei lu’ Bibi nu prea știe ce înseamnă „jumătate din minim” (cum prevede OG 2/2001) și că invenția din comunicat („jumătate din sumă”) este o aiureală care l-ar putea face să pice la bac, pardon, la doctorat.

  generalul amiral

  Cică dacă ar fi făcut cursul obligatoriu pentru a conduce Poliția locală, ar fi știut cum e cu jumătatea din minim

  Sursa: facebook

  Sigur, dacă s-ar fi ținut de cuvânt și-ar fi susținut periodic conferințe de presă, ar fi fost mai simplu, că-n vorbire astfel de greșeli trec neobservate la un doctorand.

  Poate vor spune unii că nu generalul a scris comunicatul. Așa-i, doar că ordinul de zi pe unitate este că nimic nu se comunică din Poliția locală fără să treacă pe sub ochiul său vigilent. Deci, or fi scris greșit subalternii, dar el, doctorandul, de ce n-a corectat? O fi avut, săracul, mintea ocupată cu filmul sau cu flota…

  PS Da, gramatica limbii române nu-i deloc ușoară. Dovadă că și noi, în Special Arad mai greșim. Doar că, noi avem puterea să recunoaștem când greșim.

  Și, cu onestitate, ne prezentăm scuzele cuvenite cititorilor noștri care, de cele mai multe ori, le și acceptă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.