duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Garda de Mediu a dat amenzi de 110.000 lei pentru mirosurile scârboase care s-au resimțit luna trecută în oraș

  de Raluca Medeleanu | 27 martie 2024, 1:39 PM | Știri Arad

  0

  Deși nu a fost pentru prima, și nici ultima dată când arădenii au simțit mirosuri scârboase, de rahat, prin aer, în mai multe zone din municipiu, „apogeul” unei astfel de experiențe neplăcute a fost resimțit în 29 februarie. În acea zi, Primăria a emis și un comunicat prin care se absolvea de vină, explicând că nu poate lua măsuri. Alte instituții nu au avut pe atunci nicio poziție.

  Citește și: Primăria ne explică de ce pute în oraș. „Din păcate, nu putem lua măsuri” · Special Arad

  Iată însă că acum, la aproape o lună după incident, Garda de Mediu a făcut o postare pe pagina oficială de Facebook, prin care înștiințează cetățenii Aradului că s-a autosesizat cu privire la mirosurile neplăcute, iar după ce a făcut o serie de controale, a identificat o societate care deține terenuri în zona CET-ului mare și care nu deținea autorizațiile necesare.

  „Urmare a disconfortului olfactiv resimțit în municipiul Arad în seara zilei de 29.02.2024, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Arad s-au autosesizat și a demarat în perioada imediat următoare, o serie de verificări la societăți economice cu activitate agricolă.

  A fost identificată societatea care a procedat la administrarea de fertilizanți organici pe mai multe parcele de teren situate în zona de nord a municipiului Arad amplasate în zona CET -SA și DN 79 Arad-Oradea și limitrof Centurii de Nord a municipiului Arad.

  Suprafața fertilizată a fost de aprox. 61 ha.

  După verificare amănunțită a activității societății , s-a constatat că aceasta nu a solicitat și nu deține Autorizație de Mediu pentru toate activitățile pe care le desfășoară încălcând și prevederi legale privind deținerea și depozitarea substanțelor și preparatelor periculoase.

  S-au aplicat 2 sancțiuni în valoare totală de 110.000 lei , stabilindu-se și măsura de interdicția desfășurării activității pentru care societatea nu deține act de reglementare”, a anunțat Garda de Mediu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.