Update Furtuna a făcut pagube în Arad și în toată țara. Codul portocaliu de inundaţii şi furtuni, prelungit până marţi | Foto

  de Special Arad | 8 iulie 2018, 5:01 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  (foto: Radar Arad / Realitatea.net / Libertatea.ro)

  În urma furtunii de duminică, în județul Arad mai multe gospodării au avut de suferit de pe urma ploii violente, întrucât au căzut copacii și chiar și țigle de pe acoperișuri. În municipiu, doi copaci au căzut în centru, unul dintre ei pe o alee de lângă hotelul Continental, iar altul direct pe o mașină, parcată pe Bulevardul Dragalina.

  Tot în centru, pe Bulevardul Decebal, o parte din acoperișul de tablă a unui imobil s-a desprins, fiind nevoie intervenția ISU Arad.


  Foto: ISU Arad

  De asemenea, mai multe străzi și curți de blocuri au fost „umplute” cu apă, întrucât sistemul de canalizare nu a făcut față, ca de fiecare dată.

  Întregul județ Arad a fost marcat sub cod galben de ploaie. În țară însă situația este mai rea, fiind emis cod portocaliu.


  Foto: ISU Arad

  Meteorologii anunță că vremea se înrăutățește. Potrivit Realitatea.net, în 18 județe din centrul și sudul țării a fost extins din această după-amiază codul portocaliu de furtuni. În restul țării e cod galben de ploi abundente. Va turna cu găleata, vor fi chiar și 80 l/mp. În plus, râurile din bazinele hidrografice Vedea, Olt și Argeș amenință să iasă din matcă. Astfel, este și cod portocaliu de inundații în 13 județe. La Ministerul de Interne a avut loc ședință de urgență cu prefecții din zonele vizate: Carmen Dan a cerut implicare fermă şi a anunţat că 21 000 de jandarmi, pompieri şi poliţişti sunt pregătiţi să intervină.

  Zeci de gospodării din Stâlpeni și Mihăești, județul Argeș au fost inundate. Apa a depășit un metru adâncime în doar câteva minute. De vină pentru crearea puhoaielor nu ar fi doar ploaia torențială din ultimele ore, ci și firma care se ocupă de modernizarea drumului național 73.  Probleme au fost și în județul Sibiu. O viitură a măturat localitatea Apoldu de Sus. În timp ce la Săcădate, apa s-a revărsat în câteva beciuri.

  În județul Hunedoara, la Petroșani, canalizarea nu a făcut față ploii și s-a umplut rapid. O stradă a fost inundată, la fel și câteva subsoluri și curți.

  O ploaie torențială a inundat zeci de străzi în Bârlad, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a scoate din apă un autoturism și a elibera un altul de sub un copac parțial căzut.  La Trestiana o viitură a inundat mai multe locuințe, a distrus un drum și a afectat o porțiune din calea ferată, scrie Realitateadevaslui.net.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.