miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Fundația Pro Prietenia luptă împotriva delicvenței juvenile, alături de instituțiile europene

    de Special Arad | 26 noiembrie 2014, 3:42 PM | Educaţie | Știri Arad

    0

    Sub coordonarea Ministerului Justiției din Italia, Fundația Pro Prietenia Arad, în parteneriat cu Servicul de Probațiune Arad, C.U.R.S. – University Company for Social Research, Istituto Psicoanalitico per le Ricerche Sociali (I.P.R.S.), Family Rights Group, European Regional Framework for Co-operation, Christliches Jugenddorfwerk (CJD) Hamburg + Eutin (Christian Asscociation of Youth Villages Hamburg – Eutin) și Consensus Association au implementat, în perioada 2013 – 2014 proiectul Families In Net (FINE), finanțat de Comisia Europeană prin Programul Prevention of and Fight Against Crime 2007-2013.

    Families In Net – Familii în rețea (FINE) a fost un proiect de 18 luni, care și-a propus să răspundă necesității practicienilor din domeniul delincvenței juvenile de schimb de informații și dezvoltare cu privire la formarea practicilor axate pe integrarea familiilor tinerilor aflați în conflict cu legea (sau aflați în situații de risc) în procesul de reabilitare al acestora, cu un accent special pe parteneriate publice-private. Implementat în șase țări ale UE (Italia, Germania, Grecia, România, Spania și Marea Britanie), și coordonat de Departamentul de Justiție Juvenilă din cadrul Ministerului Italian de Justiție, FINE are ca obiectiv general îmbunătățirea capacității sistemelor de justiție juvenilă din întreaga Europă și al actorilor asociați acestuia, prin utilizarea eficientă a bunelor practici consolidate, concentrate în jurul familie. Mai precis, FINE recunoaște necesitatea schimbului de informații și dezvoltarea de bune practici în domeniul familial, în special prin accesul la formare. Având în vedere că lucrul axat pe familii este adesea nestructurat și fragmentat, scopul este de a oferi practicienilor acces mai mare la formare în utilizarea practicilor eficiente axate pe familie.

    Proiectul a avut 3 obiective specifice:
    1) de a contribui la crearea de rețele și alianțe între sistemul de justiție și furnizorii de servicii bazate pe parteneriate public-private, care sunt capabile să abordeze natura multi-dimensională a delincvenței juvenile și să identifice necesitățile sistemului;
    2) să sprijine practicieni în dobândirea și utilizarea de cunoștințe, deprinderi și calificări în vederea facilitării dezvoltării personale și a capacității lor de a lucra cu familiile;
    3) a sprijini inovarea și îmbunătățirea în sfera bunelor practici privind lucrul cu familiile, prin schimbul și diseminarea de informațiilor și a experiențelor acumulate.

    Activitățile proiectului au inclus dezvoltarea pe o platforma de e-learning care cuprinde trei unități didactice unde fiecare unitate oferă training cuprinzător în domeniul bunelor practici în lucrul cu familiile, dezvoltate în Italia (Badaracco), Spania (Programul de Intervenție în Familie) și Marea Britanie (Conferința de Familie). Fiecare unitate este testată în „țara de origine” și una dintre țările partenere, în conformitate cu următoarele perechi: Italia – Grecia; Spania – România; Marea Britanie – Germania. Din România peste 50 de specialiști și practicieni au accesat și absolvit cursurile e-learning oferite prin intermediul acestei platforme. Deși acum este închis publicului larg, partenerii vor pune la dispoziție, după încheierea proiectului, aceste cursuri pe platforma care poate fi accesată la adresa www.familiesinnet.eu.

    Tot în cadrul proiectului, Fundația Pro Prietenia Arad, va organiza vineri, 28.11.2014, un seminar în vederea diseminării rezultatelor proiectului unde sunt invitați să participe specialiști din cadrul instituțiilor publice, ONGuri, studenți, masteranzi și voluntari care lucrează sau vor să se implice în domeniul reabilitării delincvenților juvenili sau al prevenirii acesteia.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.