vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Personalul contractual şi funcţionarii publici solicită majorări salariale duble decât cele propuse de Guvern

  de Special Arad | 22 mai 2024, 7:50 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  3

  Sindicatele funcţionarilor publici şi personalului contractual din Senat şi Camera Deputaţilor solicită majorări salariale de 20% şi resping propunerea Executivului de creştere a salariilor cu doar 10%, potrivit Agerpres.

  „Spunem nu creşterii salariilor cu 10%, în două tranşe. În numele salariaţilor din Parlamentul României, ne exprimăm dezacordul faţă de propunerea Executivului de a majora salariile doar cu 10% în două tranşe. Opinia publică şi, din păcate, şi factorul politic au inoculat falsa idee conform căreia rolul nostru în funcţionarea statului român este minor, ceea ce atrage după sine consecinţe mai ales la nivel salarial. Acum declarăm clar şi răspicat: Suntem funcţionarii statului care asigură funcţionarea Legislativului României! O greşeală minoră din partea noastră poate avea repercusiuni asupra tuturor. Dacă şi noi ne-am îndeplini obligaţiile în rate şi la un nivel minim, aşa cum sunt aceste propuneri de majorare salarială, înseamnă că ar trebui să ne calibrăm activitatea după aceleaşi tipare. Menţionăm încă un aspect care pare a fi ignorat. Factorul politic nu ar trebui să se bazeze pe dictonul «aşteaptă mulţi la uşă, dacă vreţi, plecaţi»”, se arată în comunicat.

  Cele patru sindicate ale personalului din Parlament solicită Guvernului „reevaluarea propunerii sale de majorare a salariilor angajaţilor din Parlamentul României cu un procent de 20%, în două tranşe, respectiv 15% începând cu luna iunie 2024 şi 5% în luna septembrie 2024, raportat la nivelul acordat pentru luna ianuarie 2024”.

  Citește continuarea pe Agerpres.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. cat vreti sa indatorati Romania!!
   nu va convin salariile, mergeti in privat sa vedeti ce sporuri de calculator si de praf va dau acolo.
   ne-am saturat noi prin firmele mici privata care abia supravietuim sa hranim armata de trantori care nu fac nimic numai plimba hartiii.
   toti sunt atarnatori politic.
   aveti salarii prea mici, demisia!! aveti salarii prea mari putorilor

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. Asta se intampla cand in an electoral incepi sa dai pomeni celor care crezi ca te vor vota…vorba ceea,da-i nas lui Ivan,si el se suie pe divan. Sper ca soarta monstruoasei coalitii sa fie pecetluita,altfel Romania va ramane o colonie.

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.