duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Funcționari publici cu statut special, acuzați de fals în declarațiile de avere. Parchetul a fost sesizat

  de - | 21 februarie 2022, 11:02 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Agenția Națională de Integritate a constatat indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații sau existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, în cazul a 6 foști sau actuali funcționari publici cu statut special, după cum urmează:

  BĂRDAN SORIN, Funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – AVERE NEJUSTIFICATĂ ȘI SESIZARE PARCHET

  Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 99.104 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către BĂRDAN SORIN în perioada supusă evaluării.

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către BĂRDAN SORIN.

  De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BĂRDAN SORIN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat deținerea și respectiv înstrăinarea mai multor autoturisme în declarațiile de avere depuse în perioada supusă evaluării.

  PATRIANU DANIEL, Funcționar public cu statut special – Șef serviciu la Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – SESIZARE PARCHET

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către PATRIANU DANIEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 142.617 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

  NICOLA SILVIU – COSTINEL, Funcționar public cu statut special – inspector de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu – SESIZARE PARCHET

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICOLA SILVIU – COSTINEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 40.724 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

  EPURE ELIODOR-ION, Funcționar public cu statut special – agent șef de poliție în cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției orașului Pantelimon – I.P.J. Ilfov – SESIZARE PARCHET

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de EPURE ELIODOR-ION a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, dobânzi, dividende și salarii în cuantum de 35.604 Lei în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

  De asemenea, EPURE ELIODOR-ION nu a menționat în declarațiile de interese depuse în perioada exercitării funcției publice, calitățile și funcțiile deținute în cadrul a două societăți comerciale.

  BOGDAN ION, fost Funcționar public cu statut special cu funcție de conducere (director) în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Centrul de Formare Inițială și Continuă – SESIZARE PARCHET

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BOGDAN ION a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 13.211 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

  FLORIȘTEAN ADRIAN, Funcționar public cu statut special (agent de poliție) în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetul Marmației – SESIZARE PARCHET

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către FLORIȘTEAN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal , întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 3.160 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

  Sursa: stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.