Frica de incompatibilitate naște tensiuni între membrii aceluiași partid, chiar în ședința Consiliului Județean Arad, la votul bugetului

  de Mihai Todoca | 12 aprilie 2021, 8:28 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Ședința de astăzi de la Consiliul Județean nu a fost una fără tensiuni. Dacă la primele puncte de pe ordinea de azi, atmosfera a fost una calmă, nu putem spune același lucru când a fost supus votului bugetul județului.

  Încă de dinaintea votului, consilierul județean Vasile Borha l-a anunțat pe președintele CJA că nu va participa la vot, motivând că s-ar afla într-o stare de incompatibilitate cu cele două funcții pe care le deține: aceea de director al Companiei de Apă și cea de consilier județean, în această calitate urmând să votze bani pentru societatea pe care o conduce. O cerere pe care Iustin Cionca nu a înțeles-o, i-a acceptat-o, dar nu fără a preciza câteva lucruri totuși: „Pe viitor, ca să preîntâmpinăm situațiile acestea, vom face o adresă la Agenția Națională pentru Incompatibilitate în numele celor care cred sau ar crede că s-ar afla într-o stare de incompatibilitate sau conflict de interese , iar ei ne vor răspunde. Pentru că trebuie să fie clar ce înseamnă conflictul de interese, ori aici, în opinia mea, nu se aplică. Și eu sunt ordonator de credite și nu văd cum aș fi într-o stare de incompatibilitate (n. red. Consiliul Județean), dar vă accept cererea domnule Borha”. Ulterior, președintele a continuat cu: „Doamna doctor? Dumneavoastră participați la vot?”, adresându-i-se doamnei consilier Corina Crișan.

  Aceasta nu a văzut lucrurile la fel ca și colegul ei de partid, Vasile Borha, și s-a dat exemplu chiar pe ea: „Dragii mei! Eu sunt un angajat umil al Spitalul Județean din 2000. Întotdeauna mi-am dorit investiții și asistență medicală potrivită pentru pacienți. Astăzi să fiu ipocrită și să spun că nu votez ceva ce este în interesul pacientului arădean?” 

  „Deci noi, cei care nu votăm, suntem ipocriți?”, a întrebat directorul Borha vizibil tensionat.

  Președintele CJ a intervenit imediat între cei doi colegi de partid și de CJ, pentru a nu mai lăsa discuția să se aprindă mai tare: „Doamna doctor, pe dumneavoastră chiar vă sfătuiesc să nu vă votați , că v-am dat 13,5 milioane de euro la spital și să nu avem discuții, deoarece suntem destui colegi ca să suplinim cele 3 voturi lipsă”.

  Dar Vasile Borha nu s-a lăsat: „Răspundeți vă rog la întrebare, noi cei care nu votăm suntem ipocriți?”. Nu a mai primit însă niciun răspuns…

  Nu credem că trebuie să încheiem fără a preciza poziția PSD care a subliniat că nu votează bugetul deoarece: „Credem că acest buget nu este în măsură în acest moment să asigure dezvoltarea județului, așa cum ne-o dorim cu toții” și că „în cifre numerice bugetul este mai mic față de anii precedenți”.

  Bugetul însă a trecut. Fără participarea lui Vasile Borha și Corinei Crișan, care așa cum a mai spus a urmat sfatul președintelui Iustin Cionca și nu a participat la vot.

  În ceea ce privește bugetul, o să revenim asupra lui.

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.