miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Francofonia, sărbătorită la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

  de Special Arad | 24 februarie 2021, 2:07 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Dacă e luna martie, e francofonie! Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, ca în fiecare an, sărbătorește în luna martie zilele internaționale ale francofoniei. Și cea mai bună modalitate de promovare este aceea de a prezenta produsele culturale și științifice pe care francofonia le-a oferit lumii întregi. Vor avea loc o serie de acțiuni dedicate culturii, limbii și civilizației franceze care se vor derula pe parcursul întregii luni pentru a celebra spiritul francofon. Dezbateri cu tematică științifică, literatură și poezie, filosofie, creionarea unor portrete de femei celebre în spațiul francofon, toate acestea vor avea loc în cadrul facultăților UAV, al institutelor de cercetare, în sistem online sau cu participarea fizică a studenților și a cadrelor didactice.

  „Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a aderat în 2017 la Agenția Universităților Francofone, AUF, o afiliere care ne onorează și ne determină să susținem cultura, limba și civilizația franceză. Luna martie, va fi luna în care spiritul francez va inspira comunitatea academică a UAV” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  afis francofonie

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.