marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  FotoClubPro Arad a explorat China. Urmează o expoziție la Arad despre viața comunității Miao

  de Special Arad | 4 aprilie 2015, 5:35 PM | Cultură

  0

  O delegaţie a FotoClubPro Arad, căreia i s-au adăugat oameni de cultură din municipiu, a participat în perioada 20-31 martie, în China, la o tabără foto care a avut ca scop explorarea unora dintre cele mai pitoreşti locuri ale statului asiatic.

  Deplasarea a fost organizată de Asociaţia Fotografilor din Hong Kong, în parteneriat cu Asociaţia Fotografilor din Macao. Din partea FotoClubPro Arad au făcut deplasarea în China preşedintele clubului, Nelu Scripciuc şi doi membrii,Octavian Tocaciu şi Flavian Savescu. Din delegaţie au mai făcut parte Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Judeţean de Cultură, şi Andrei Ando, director executiv al Asociaţiei Arad, Capitală Europeană a Culturii. Deplasarea delegaţilor nu s-a realizat din fonduri publice, cheltuielile de transport fiind suportate de fiecare participant, iar cele de cazare – parţial de organizatori, parţial de participanţi.

  Arădenii au ajuns, prin bunăvoinţa conducerii Asociaţiei Fotografilor din Asia, în cele mai profunde straturi ale societăţii chineze, în sate şi oraşe izolate, în comunităţi care trăiesc şi astăzi după reguli ancestrale.

  În cele zece zile ale „expediţiei” au fost explorate trei sate tradiţionale, două oraşe, iar arădenii au avut şansa să poată participa şi la o nuntă tradiţională.

  La solcitiarea preşedintelui Asociaţiei Fotografilor din Asia, Norman S.K. Lau, FotoClubPro Arad va organiza o expoziţie privind aspecte ale existenţei comunităţii Miao din China, una dintre cele mai importante grupuri etnice chinezeşti. De asemenea, la tabăra internaţională de fotografie care va fi organizată şi anul acesta, la Arad, artişti fotografi chinezi vor fi invitaţi să îşi pună în valoare talentul şi abilităţile.

  „A fost o deplasare cu accente, în general, pozitive, chiar dacă ne desparte o întreagă lume. Pentru un artist fotograf o astfel de oportunitate nu se iveşte prea des, şi mă bucur că am fost însoţiţi în China şi de manageri culturali arădeni, care au stabilit contacte importante şi vor aduce la Arad expoziţii cu mare impact la public” – declară preşedintele Foto Club Pro Arad, Nelu Scripciuc.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.