joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Fostul șef de la Ape Minerale și ofițerul de la Protecția Martorilor, reținuți de DIICOT

  de Special Arad | 21 octombrie 2022, 11:01 AM | Naţional

  0

  Fostul șef al Companiei Naționale Apele Române și al Administrației Naționale a Cimitirelor, în prezent manager în cadrul companiei Electrica, Radu Dumitru și ofițerul de la Protecția Martorilor, Alexandru Dima, au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru aderarea la grup infracțional organizat, falsuri și trafic de influență.

  Acești se prezentau ca fiind ofițeri SRI și ar fi promis intervenții la instanța supremă a României.
  Cei doi vor fi duși la Curtea de Apel București în cursul zilei de vineri unde vor răspunde în fața unui judecător de drepturi și libertăți care va analiza propunerea DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi.

  Radu Dumitru a fost ridicat de anchetatorii DIICOT și dus la audieri, alături de un polițist judiciar de la Oficiul Național de Protecție al Martorilor, pentru pretinse suspiciuni privind implicarea sa în fapte de trafic de influență și aderarea la un grup infracțional organizat, afirmă pentru STIRIPESURSE, surse judiciare.

  Potrivit acestora, biroul lui Radu Dumitru din cadrul companiei Electrica a fost percheziționat, la fel ca și mai multe imobile deținute de acesta.

  Percheziții au avut loc joi și la sediul ONPM dar și la locuința polițistului Dima Alexandru. Potrivit surselor arătat Dima Alexandru este polițist cu funcție de execuție în cadrul ONPM.

  Surse judiciare afirmă despre Radu Dumitru că este un apropiat al fostului primar al Sectorului5, Marian Vanghelie, care este judecat pentru fapte de corupție tocmai legat de modalitatea de numire a directorului de la Administrația Cimitirelor. Este de menționat că numirea pentru care este judecat Marian Vanghelie nu are legătură cu Radu Dumitru.

  Anterior celor două funcții Radu Dumitru a avut treceri succesive anterioare pe la Administraţia Cimitirelor, Patriarhie, RATB şi Turism Feroviar.

  Citește mai departe aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.