duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Foști șefi din poliție, politicieni și oameni de afaceri din vestul țării, trimiși în judecată de DNA

  de - | 13 martie 2018, 9:48 AM | Regional

  0

  (foto: opiniatimisoarei.ro)

  Direcţia Naţională Anticorupţie a finalizat dosarul în care au fost cercetaţi foşti şefi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, astfel că aceştia au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni precum constituire de grup infracţional organizat, luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu, şantaj, instigare la hărţuire şi evaziune fiscală, scrie stiripesurse.ro.

  În urmă cu trei ani, fostul inspector-şef al Poliţiei Timiş, Sorin Muntean, adjunctul acestuia, Florin Bolbos, fostul şef al Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crîciunescu, primarul oraşului Recaş la acea vreme, Teodor Pavel, omul de afaceri Gelu Milutinovici, dar şi Dumitru Pavel, fost şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi unul dintre cei mai bogaţi romi din Lugoj, Iulian Boţ, zis ”Viscol”, au fost ridicaţi de procurorii anticorupţie, fiind suspectaţi de fapte de corupţie.

  În timpul anchetei care a durat aproximativ trei ani, au fost dezvăluite metodele prin care acţionau foştii şefi ai Poliţiei Timiş, alături de infractori, iar probele au dus la conexarea a două dosare cu ramificaţii la Recaş şi Lugoj.

  La finalul cercetărilor, procurorii DNA Timişoara au întocmit un rechizitoriu ce depăşeşte 400 de pagini.

  Potrivit opiniatimisoarei.ro, cei 16 inculpați și acuzațiile la adresa lor sunt:

  1. Munteanu Petru Sorin, fost șef al IPJ Timiș (constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de instigare la dare de mită, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu)
  2. Bolboș Florin, fost adjunct șef IPJ Timiș (abuz în serviciu)
  3. Temu Marian, fost șef al Poliției Orașului Recaș (abuz în serviciu)
  4. Pavel Teodor, primar al orașului Recaș (instigare la abuz în serviciu, instigare la uzurparea funcției, instigare la hărțuire)
  5. Berzescu Adrian, fost șef Poliția Locală Recaș (uzurparea funcției, hărțuire)
  6. Eugen Milutinovici, om de afaceri (instigare la abuz în serviciu)
  7. Crăciunescu Marcel, fost șef Poliția Rutieră Timiș (patru infracțiuni de luare de mită)
  8. Bledea Cosmin, ofițer IPJ Timiș (dare de mită)
  9. Garbaci Vasilică, ofițer IPJ Timiș (dare de mită)
  10. Drăghici Sorin, ofițer IPJ Timiș (dare de mită)
  11. Dincă Adrian, ofițer IPJ Timiș (dare de mită)
  12. Pavel Dumitru, fost șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice IPJ Timiș (constituirea unui grup infracțional, luare de mită, trafic de influență, complicitate la luare de mită, favorizarea făptuitorului)
  13. Bîlc Marin, avocat (trafic de influență, favorizarea făptuitorului, complicitate la dare de mită, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și uz de fals)
  14. Bot Iulian, zis „Viscol”, om de afaceri (constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, dare de mită, două infracțiuni de cumpărare de influență)
  15. Toader Constantin (constituirea unui grup infracțional organizat)
  16. Bejan Petrea (constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată)

  Dosarul a fost înaintat judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.