duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Formația IMPACT Music Project a lansat videoclipul piesei „Omul de Zăpadă” | Video

  de Special Arad | 24 decembrie 2020, 12:35 PM | Muzică | Regional

  0

  Luna cadourilor și sărbătoarea Crăciunului aduc cu ele un dar inedit pentru melomani. Este vorba despre primul videoclip oficial al formației timișorene IMPACT Music Project, „Omul de Zăpadă”.

  Formația a luat naștere în 1980 la Timișoara sub numele de IMPACT și după un parcurs muzical în care au avut loc mai multe schimbări de componență și de stiluri muzicale, s-a destrămat în 1987 prin fuga peste graniță a doi membri ai ei. În ultimii ani ai existenței ei formula a fost compusă din 4 oameni, Zoltan Lengyel (clape, vocal), Dan Pavel (chitară), Christian Podratzky (bas) și Valentin Potra (tobe). Înainte de destrămarea trupei, membrii formației au înregistrat pe o casetă toate piesele și ideile de la vremea respectivă.

  „În primăvara acestui an m-am gândit că a sosit momentul să concretizăm cât mai mult dintre ele. Am vorbit cu ceilalți trei membri ai trupei și  i-am convins să încercăm să ducem la bun sfârșit inițiativa mea, am stabilit o piesă cu care să începem și am hotărât să ne întâlnim în Germania pentru repetiții și înregistrări“, spune Vali Potra.

  După 33 de ani de pauză, formația a intrat într-un studio din orașul Muenster pentru mai multe sesiuni de înregistrări, membrilor inițiali alăturându-se și Johnny Kui, solistul trupei Dincolo De Ziduri. Prima melodie din viitorul album care va reprezenta cu siguranță o delectare sonoră pentru cei care au prins muzica acelor ani și o surpriză plăcută pentru melomanii mai tineri este „Omul de Zăpadă“. Și pentru că un asemenea cadou trebuia ambalat în straie cât mai actuale, piesa beneficiază și de un videoclip.

  „Eu m-am ocupat de videoclip, după mai multe căutări și sugestii primite am așternut pe patru pagini scenariul acestuia. Am reușit să adun o echipă din care au făcut parte un actor renumit (Costa Tovarnisky), o trupă de dans talentată (White Steps Academy) și alți oameni deosebiți. După trei zile de filmări în locații diferite (la marginea Timișoarei, la Casa Tineretului, la Muntele Mic) și multe alte zile de montaj a ieșit un videoclip care se ridică la nivelul muzical al piesei. Și dacă tot am reușit să scoatem o piesă atât de bună, cu un videoclip pe măsură, ne vom strădui să mai oferim și alte surprize în viitor“, spune Valentin Potra.

  Membrii formației IMPACT Music Project sunt Zoltan Lengyel (compoziție, clape, Germania), Dan Pavel (chitară, Franța), Christian Podratzky (bas, Germania), Vali Potra (tobe, membru al trupei Blazzaj, colaborator în alte proiecte muzicale) și invitat Johnny Kui (voce, membru al trupei Dincolo De Ziduri).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.