vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fonduri europene de 4 milioane euro pentru Aeroportul Arad

  Aeroportul Arad a câștigat un proiect de 4 milioane de euro, finanțat din fonduri europene, prin care Aeroportul Arad se va alinia la cerințele Autorității Aeronautice Civile în ceea ce privește sistemele de securitate și de siguranță necesare, anunță Consiliul Județean Arad.

  Ieri, 3 mai 2022, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”. Consiliul Județean cofinanțează acest proiect cu 431.976 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 20.746.565 lei.

  „Prin acest proiect, Aeroportul Arad atrage peste 4 milioane de euro, cu o contribuție de doar 2% a Consiliului Județean. Ceea ce e mai important, proiectul asigură toate standardele necesare pentru ca Aeroportul să fie operațional, privind elementele de securitate și siguranță: dotări cu aparatură de control, respectiv asigurarea tuturor condițiilor de siguranță împotriva incendiilor. Pentru a fi competitiv, Aeroportul are obligația să atingă aceste standarde solicitate de către Autoritatea Aeronautică”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.