ExclusivFocuri de armă pe o stradă din Arad. Scandalul a fost mare, „gălăgia” de după… ascunsă sub preș din motive de „liniște” de competență

  de Alin Olteanu | 25 August 2022, 10:53 AM | Știri Arad | Topic special

  3

  Dacă am aflat după două zile... e clar că nici fotografia nu e de la fața locului, e cu rol ilustrativ, de pe Google

  E liniște în Arad după sosirea noilor șefi de la Timișoara? Nu, nu e liniște, dar aceasta trebuie cumva indusă… mai ales pentru cei de la București care au acceptat, parcă pentru a umili polițiștii autohtoni, să numească niște „stranieri” în fruntea IPJ ARAD, care sunt mai competenți decât colegii lor. Și cum o inducem? Păi, uite așa, cum o să scriem în continuare. Alaltăieri… da, alaltăieri, adică marți, seara ca să fim exacți, a fost scandal mare pe strada Giordano Bruno din municipiul Arad. Un tânăr de etnie romă, enervat la culme de un „consătean”, a scos pistolul cu gaze pe care-l avea în dotare și a început să tragă. Din informațiile noastre, a tras de vreo trei ori (IPJ Arad ne-a precizat, veți vedea mai jos, că nu au fost „decât” două  gloanțe folosite) și de aici „circul de pe lume”. Știți cum e… la noi, la români, când trage unul cu pistolul se adună lumea, zeci de persoane, ca la târg în loc să se refugieze pe unde apucă. Astfel că, până la soirea „intervenției”, pe lângă gloanțe, amenințările au curs până s-a ajuns și la „împărțirea” de picioare sau pumni – însă aceasta nu este o informație verificată.

  Jurnaliștii de la Special Arad, spre rușinea noastră, nu am aflat despre scandal decât în această dimineață. Nu ca o scuză… însă suntem și puțini și chiar nici nu le aflăm noi pe toate, mai ales vara când mulți sunt în concedii. Reluând, am aflat, după două zile, că în Arad, în municipiul Arad, s-a tras cu pistolul. Așa încât, întrebările noastre retorice, deci nu în atenția Poliției și Parchetului… sunt: Între atâtea bilanțuri în spatele cărora se ascund fapte de genul celei expuse mai sus, bilanțuri prezentate cu mare fast presei prin comunicate interminabile, oare asemenea acte de violență nu trebuie prezentate nominal publicului larg în timp real? Dacă presa nu ar fi aflat de scandal, așa e că s-ar fi pus „batista pe țambal” și nimeni nu ar fi fost (măcar) pus să explice IGP-ului  de ce se întâmplă asemenea acte? Mai marii IPJ Arad se cred cumva în New York, adică li se pare banal să se tragă cu pistolul, chiar dacă neletal, și să se ordone „statul pe burtă” comunicativ?

  Pentru conformitate, la două zile după scandal, fiindu-le solicitat un punct de vedere, cei de la IPJ Arad ne-au precizat: „În ziua de 23 August a.c., polițiștii arădeni au fost sesizați despre un incident pe str. Giordano Bruno, din municipiu, fiind vorba despre un bărbat care ar fi executat mai multe focuri de armă. A fost constituită echipa operativă, care s-a deplasat la fața locului, stabilindu-se că un bărbat de 26 de ani ar fi tras 2 focuri de armă. Au fost ridicate în vederea continuării cercetătorilor tuburi de cartuș percutate, un pistol neletal, cu gaz, precum și alte cartușe nepercutate. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările pentru uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și amenințare. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore”.

  Un mucalit din redacția Special Arad: „Măi, se prea poate ca IPJ Arad să nu fi spus nimic pentru că nu vor să îl supere pe Bibi, adică niște timișoreni (cei aflați la conducere) să își permită să «împuște» Zilele Aradului…”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.