Florin Piersic, aniversat pe scenă de ziua lui. Împlinește 82 de ani

  de - | 27 ianuarie 2018, 3:01 PM | Monden

  0

  Florin Piersic împlineşte azi 82 de ani (foto: Mediafax)

  Cel mai iubit actor român nu renunţă la magia scenei şi continuă să joace pentru spectatorii săi din toată ţara. Pe 27 ianuarie, Florin Piersic împlineşte 82 de ani, iar cu o zi înainte de aniversare a jucat din nou într-o piesă dragă sufletului său, „Străini în noapte”, cu care a reuşit o performanţă uluitoare: peste 1.200 de reprezentaţii în ţară şi în străinătate, scrie click.ro.

  E neobosit şi iubeşte scena mai mult decât orice. Cu o zi înainte să împlinească 82 de ani, pe 26 ianuarie 2018, Florin Piersic s-a aflat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi a jucat, de la ora 19.00, în piesa „Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu.

  Pe 29 ianuarie va urca din nou pe scenă, însă la Teatrul Naţional din Bucureşti. „Este un spectacol pe care îl iubim foarte tare, merge foarte bine şi îl prezentăm peste tot. Această piesă a fost adusă în urmă cu zece stagiuni de maestrul Radu Beligan, după ce a văzut-o cu Alain Delon în rolul principal, şi s-a gândit că e o piesă potrivită pentru mine. Mi-e foarte drag rolul, consider că din foarte multe puncte de vedere mi se potriveşte”, povestea Florin Piersic pentru „Ziua de Cluj”.

  El a adăugat că în afară de spectacolele din ţară, care au depăşit de mult 1.200 de reprezentaţii, piesa «Străini în noapte” a mai fost prezentată în Canada, la Toronto, Montreal şi Quebec, dar şi la Londra, Tel Aviv, Berna, Lugano, Paris, etc. Cu titlul original «Montagnes russes», piesa a fost scrisă de Eric Assous în 2004, fiind jucată în anul respectiv şi în 2005 de Alain Delon şi Astrid Veillon. Realizator de spectacole de teatru radiofonic şi scenarist, Assous a fost prezent în 2007 la premiera oficială a piesei în România, evenimentul având loc la Opera Naţională din Bucureşti, pe 28 septembrie 2007. Spectacolul are în centru povestea lui Pierre (Florin Piersic), un bărbat în floarea vârstei, care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Comedia romantică dintre cei doi ia, spre final, o turnură neaşteptă. Iniţial, rolul feminin a fost jucat de Emilia Popescu, fiind înlocuită apoi de Medeea Marinescu.

  „Străini în noapte” s-a jucat și la Arad în 2014. Citește recenzia Special Arad AICI.

  Aceeaşi piesă se va mai juca şi pe 12 februarie şi pe 5 martie, la TNB, de la ora 20.00. Însă maestrul Florin Piersic mai are parte de un alt proiect inedit. Pe 1 februarie, la Sibiu, pe scena Sălii Thalia, actorul va evolua alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, în poemul simfonic ”Peer Gynt” al lui Henrik Ibsen, în calitate de narator  sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu Galaţi. Şi tot în februarie e programat la Ateneul Tătăraşi din Iaşi evenimentul intitulat „Recitalul Florin Piersic, pur şi simplu”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.