miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Florin Mariș: Proiect în valoare de peste 618 milioane de lei pentru producerea de energie termică şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă

  de - | 4 septembrie 2022, 3:37 PM | Comunicate contra cost

  0

  Aradul se pregăteşte pentru o investiţie care va schimba radical sistemul de producere a curentului, căldurii şi apei calde. În şedinţa CLM de luni administraţia locală propune proiectul „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA” şi de punerea unei cereri de finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Pilonul I. Tranziția verde – Componenta 6. Energie, Măsura de investiții 3 – Dezvoltarea de capacități de producție pe gaz, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde.

  Investiţia în valoare de peste 618 milioane de lei vizează modernizarea sistemului de producere a curentului şi energiei termice, prin tehnologie mai puţin poluantă şi de mare eficienţă. În condiţiile crizei energetice mondiale, proiectul este de mare importanţă. Se urmăreşte construirea unei surse noi de producere a energiei termice în cogenerare de înaltă eficiență, prin care creşte eficiența energetică, prin utilizarea gazului, a biomasei şi pregătirea utilizării hidrogenului verde”, a spus consilierul local PNL Florin Mariş.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.