Florin Farcașiu, primarul Târnovei, blocat de judecători să candideze pentru un nou mandat

  de Special Arad | 14 august 2020, 6:49 PM | Politikos | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  După trei ani de la raportul ANI care-l declara incompatibil, cel mai vechi primar liberal din județ a revenit în funcție la Târnova în decembrie 2019, după ce Tribunalul Arad a admis acțiunea formulată împotriva Prefecturii Arad. PSD Arad a contestat însă hotărârea, iar astăzi, Judecătoria Ineu a anulat Hotărârea anterioară. Drept urmare, Florin Farcașiu nu mai are dreptul de a candida pentru un nou mandat.

  Soluția pe scurt: (Judecătoria Ineu) „admite contestaţia formulată de contestatorul Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Arad, în contradictoriu cu intimatul Farcaşiu Florin, ca fiind întemeiată. Anulează Hotărârea din data de 12 august 2020 emisă de Biroul electoral de circumscrip?ie nr. 68 Târnova, înregistrată sub nr. 43, privind acceptarea candidaturii pentru funcţia de primar al comunei Târnova a numitului Farcaşiu Florin. Fără cheltuieli de judecată. Hotărârea nu se comunică, potrivit art. 54 alin. 5 teza a II-a din Legea nr. 115/2015. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Arad, conform art. 54 alin. 4 din Legea nr. 115/2015. Conform disp. art. 402 C.pr.civ., pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 14.08.2020, ora 17:00”.

  Florin Farcașiu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate deoarece acesta ocupa funcția de primar, dar și de membru în Consiliile de Administrație ale Școlilor Gimnaziale Tîrnova și Agrișu Mare în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.