joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Floare de… Iris și albinuțele din jurul ei. Corina, Alina și Alex au mai reușit o minune (Foto)

  de Lucian Dănilă | 4 septembrie 2018, 2:52 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Artiștii părului din Arad și-au mai pus odată priceperea în slujba binelui. „Vinovații” sunt aceiași, Corina Palage, Alex Stănescu și soția lui, Alina. A fost „Dar din dar”, un dar oferit de Alin, fiul Corinei și al lui Dorel, care la împlinirea vârstei de 4 ani a oferit un minunat coleg unei fetițe minunate, unei fetițe cu nume de floare, floarea familiei Bratoșin: Iris.

  „Albinuțele” au fost aceleași ca și la evenimentul care a avut loc anul trecut în aceeași locație, Orizont Restaurant Caffe din Micălaca. Nu au mai fost toți cei de anul trecut, dar au fost cei care au trebuit: Corina și Alina de la New Look, împreună cu colega lor Monica Igreț, a fost Alex Stănescu și colegul său de la Beauty Line, Patrick Dobrei, a fost Mihaela „Mimi” Giurgiu de la salonul „Irisz” și Eric Cizmașiu de la „Harmony”.

  Maratonul de anul trecut s-a întins pe durata a două zile, un maraton la care au participat și cosmeticiene și manichiuriste, dar și mai mulți hairstylist-i. Atunci s-au adunat 9.000 de euro, bani care i-au ajutat pe părinții lui Alin Palage, Corina și Dorel, să treacă cu bine peste perioada în care Alin era internat la Clinica Bambino Gessu din Roma. Acum, Alin și părinții săi au făcut un dar din dar, iar toată suma adunată sâmbătă de Corina, Alex, Alina, Mimi, Monica, Patrick și Eric a fost donată micuței Iris, internată acum la aceeași clinică din capitala Italiei.

  S-au adunat 10.500 de lei și 300 de euro. O sumă frumoasă pentru a zi de lucru a „albinuțelor” care și-au pus priceperea în slujba binelui, a binefacerii, a unui gest extraordinar. Aproximativ 2.500 de euro, bani care îi pot ajuta pe părinții micuței Iris să lupte…

  iris

  Iris s-a născut cu o tumoră de aproximativ 10 cm pe coapsa stangă. Dupa două diagnostice greșite, a ajuns la Roma, la Clinica Bambino Gessu, unde diagnosticul este de sarcom nediferențiat. A suferit două interventii chirurgicale în Romania și una în Italia. De la 4 luni a început chimioterapia în Italia, pe care a terminat-o la 1 an și 6 luni. Pentru că celulele canceroase au devenit rezistente la chimioterapie, a fost nevoie de o intervenție la New York, radiochirurgie stereotactică, pentru a arde cele 12 metastaze cerebrale.

  Momentan, starea ei este ameliorată, este tot la Roma, pentru că acolo se simte în sigurantă ea șipărinți ei. Iris a reușit  să câștige puțin timp în fața acestei boli crunte, cancerul, iar acum mama și tatăl ei luptă din răsputeri pentru a-și salva „floricica”, cum îi spun ei fetiței cu nume de floare.

  Felicitări celor implicați, felicitări celor care au avut această inițiativă dar și celor care au venit și au donat cu sufletul pentru micuța Iris.

  IMG 2827

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.