Firme arădene specializate în pielărie, percheziționate pentru spălare de bani și evaziune fiscală de 5 milioane de euro!

  de Special Arad | 14 octombrie 2014, 10:26 AM | Investigaţii | Naţional | Sebiş | Știri Arad

  0

  Conform unei știri de ultimă oră postată pe site-ul Poliției Române, azi-dimineață au început, și încă nu s-au încheiat, mai multe PERCHEZIŢII LA BĂNUIŢI DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI. Printre  cele 8 județele vizate se numără și Aradul. Mai multe persoane sunt bănuite că ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice şi, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi al TVA-ului aferent, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi cu caracter de tip „fantomă”, administrate tot de către aceştia, în mod direct sau prin interpuşi. Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013 – 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăţi comerciale, prin care administratorii întregului lanţ comercial, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei. Prin transferuri succesive şi ridicări de numerar, ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei.

  Fiind o acțiune în curs de desfășurare, comisarul-șef Ioan Tamaș, șeful Poliției arădene ne-a declarat doar că „noi am pus la dispoziția IGPR personalul solicitat și logistica cerută pentru aceste percheziții.”


   

  „La această oră, peste 180 de poliţişti desfăşoară 38 de percheziţii domiciliare în 8 judeţe şi în Capitală. Acţiunea Poliţiei Române vizează eventuala activitate infracţională a 68 de persoane fizice şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

  La data de 14 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., 182 de poliţişti, dintre care 105 specializaţi în investigarea fraudelor, precum şi poliţişti criminalişti, de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică şi luptători de acţiuni speciale, sprijiniţi de jandarmi, acţionează pe raza Municipiului Bucureşti şi a 8 judeţe (Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Galaţi, Neamţ, Sibiu, Arad şi Argeş) pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice şi juridice.

  Sunt efectuate 38 de percheziţii, fiind vizată eventuală activitate infracţională a 33 de societăţi comerciale şi 35 de persoane bănuite.

  Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscaă şi spălare de bani.

  În fapt, persoanele bănuite ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice şi, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi al TVA-ului aferent, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi cu caracter de tip „fantomă”, administrate tot de către aceştia, în mod direct sau prin interpuşi.

  Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013 – 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăţi comerciale, prin care administratorii întregului lanţ comercial, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei.

  De asemenea, prin transferuri succesive şi ridicări de numerar, ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei.

  Întreaga operaţiune beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Oparaţiuni Speciale din I.G.P.R..” este comunicatul complet al Inspectoratului General al Poliției Române.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.