vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Finalizările Stadionul Francisc Neuman intră în linie dreaptă! A fost semnat contractul cu Drast Company

  de Lucian Dănilă | 2 martie 2020, 12:49 PM | Sport | Topic special

  1

  Lucrările de finalizare a Stadionului Francisc neuman intră în linie dreaptă. Primăria Arad a semnat contractul cu firma Drast Company, cea de la care se așteaptă să ducă la bun sfârșit visul suporterilor arădeni.

  Au trecut aproape șase ani de când au început lucrările, iar acum timpul a devenit un veritabil dușman al celor care s-au angajat la această lucrare. Se vorbește că lucrările vor fi finalizate într-un termen de șase luni, ceea ce a creat alte nemulțumiri printre fanii echipei UTA. Gruparea antrenată de Gyuszi Balint este lider autoritar în Liga a 2-a, având zece puncte distanță de locul al treilea, cel care trimite la barajul pentru promovare. UTA este practic cu un picior în Liga 1, iar campionatul viitor al primei scene fotbalistice din România va avea startul la sfârșitul lunii iulie.

  Deja se vorbește prin oraș că UTA își va disputa primele meciuri considerate pe teren propriu din Liga 1 pe arena din Sibiu, la peste 270 de kilometri de Arad. Nu este încă nimic oficial, dar acum totul stă la mâna celor de la Drast Company.

  „A fost semnat contractul cu firma Drast Company, cea care va finaliza lucrările de la stadion. Ne pregătim să dăm ordinul de începere al lucrărilor”, ne-a fost transmis în această dimineață de cei de la Primăria Municipiului Arad.

  Mai jos vom reda din comunicatul Primăriei lucrările pe care s-au angajat să le finalizeze cei de la Drast Company:

  „S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal.  Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi. În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea  rosturilor între prefabricate beton cu material hidrofug, montarea obiectelor de tâmplarie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu instalație voce, sistem detectiv efracție,  instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edilitare de apă și canalizare, istalația de paratrăznet și cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.

  În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării  Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, instalații P.S.I., instalații termice, inclusiv echipamente și instalații de  ventilare si desfumare, inclusiv echipamente.

  Prețul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608,75 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427,57 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2.

  “Am ieșit, în sfârșit, din hățișul procedurilor legale și avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul așteptat de atâta vreme. Comisia de specialitate din cadrul Primăriei a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre S.C. DRAST COMPANY S.R.L. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga I, aici”, spune Călin Bibarț, primarul interimar al municipiului Arad” (Primăria Municipiului Arad)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.