Final de an cu două premiere la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și o nouă sală, pentru spectacole experimentale!

  de Special Arad | 12 decembrie 2018, 3:23 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Angela Petrean-Varjasi în în one woman show-ul „Giulia / Singură acasă”

  Unui an plin și inspirat i se cuvine și un final pe măsură. Unui an teatral plin cu proiecte, premii și participări la festivaluri i se cuvine, așadar, un sfârșit nu cu una, ci cu două proiecte nou nouțe, anunță Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. Actorii arădeni pregătesc pentru finalul lunii decembrie două premiere, dintre care prima se va juca într-o nouă sală!

  „Mare sărbătoare, mare: un an de când soțul ei a părăsit domiciliul conjugal și, implicit, pe ea. Giulia sărbătorește aşa cum se cuvine şi îi pregăteşte o surpriză de zile mari” – aceasta este, pe scurt, istoria pe care o trăiește, inspirat, Angela Petrean-Varjasi, în one woman show-ul „Giulia / Singură acasă” (după Dario Fo și Franca Rame). Este vorba despre un proiect construit de regizoarea Liana Didilescu. Premiera este programată vineri, 21 decembrie, de la ora 19:00. Prima reprezentație a noului proiect coincide cu inaugurarea unui nou spațiu de joc în Teatrul Clasic „Ioan Slavici”: Sala de la 3.

  „Ne bucurăm să putem pune la dispoziția artiștilor și să deschidem astfel publicului un nou spațiu pentru spectacole. «Sala de la 3» este, de fapt, un loc pentru proiecte mici, pentru proiecte experimentale, un spațiu care, în contextul teatral actual, este extrem de necesar”, spune Bogdan Alexandru Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

  Cel de-al doilea proiect care va vedea lumina rampei la final de 2018 este „Aici, acolo” de Mihai Ignat, în regia lui Alexandru Maftei. Montarea îi aduce pe aceeași scenă pe actorii Oana Kun, Ovidiu Ghiniță, Florin Covalciuc, Sorin Calotă și Amalia Huțan. Scenografia este semnată de Gabriela Spiridon. Premiera este programată în 22 decembrie, la ora 19:00, în sala Studio a teatrului arădean. 


  Ovidiu Ghiniță, Florin Covalciuc, Oana Kun și Sorin Calotă în „Aici, acolo”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.