sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Actrițele Amalia Huțan și Iulia Pop – o revenire și un debut pe scena teatrului arădean

  de Special Arad | 25 octombrie 2017, 8:56 PM | Cultură

  0

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” pregătește pentru mijlocul lunii noiembrie o nouă premieră: „Geniul crimei” de George F. Walker, în regia Antonellei Cornici. Distribuția cuprinde, pe lângă actori consacrați și îndrăgiți ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și două nume noi: Amalia Huțan și Iulia Pop. Două foarte tinere actrițe care promit interpretări de… ținut minte.

  Iulia Pop: „Aradul este locul ideal pentru un debut de care să îți amintești cu plăcere”

  Cu zâmbetul pe buze, pofta de vorbă și un farmec aparte, Iulia Pop a trecut de doar doi ani pragul a două decenii de viață, dar energia pe care o emană vine parcă dintr-un soi de experiență îndelungată de… lucruri bune. Actriță cu acte în regulă, Iulia și-a dat licența în actorie la Târgu Mureș unde a studiat la clasa Monica Ristea și Elena Purea, iar acum urmează un curs de Master. Dar pentru că oricărui actor îi șade bine cu scena, Iulia Pop trăiește acum, la Arad, prima sa experiență oficială ca actriță. Rolul său de debut este Shirley, din „Geniul crimei”, de George F. Walker, în regia Antonellei Cornici.

  19667640_1352448354823274_7201577251444634036_o

  „Lucrez pentru acest spectacol de câteva săptămâni și pot spune că Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad este locul ideal pentru un debut de care să îți amintești cu plăcere. Nu am mai jucat în alte teatre, dar am avut ocazia să trec prin unele și pot spune că atmosfera de aici este una specială. Colegii m-au primit cum nu se poate mai bine, mă sprijină în tot ceea ce fac și orice repetiție mă încarcă maxim”, spune Iulia Pop.

  Iulia Pop a fost selectata in distributia montarii semnate de Antonella Cornici urmare a unui casting.

  „Am citit piesa chiar cu o zi înainte de casting. Mi-a plăcut enorm. Am râs încontinuu. Îmi ziceam: «Mamă, ce piesă bună! Ce comedie faină!» Mărturisesc că inițial mi-am dorit celălalt rol feminin: Amanda. Faptul că o interpretez pe Shirley cred că mă provoacă să muncesc mai mult, pentru că personajul nu îmi e chiar atât de aproape”, spune Iulia Pop.

  Amalia Huțan: „Aici, la Arad, trăiesc o dublă bucurie”

  15178107_1473229922689186_5483151728585189534_n

  Colegă de proiect cu Iulia Pop este Amalia Huțan, arădeancă la origini, actriță a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Ea revine pe scena arădeană, unde, chiar anul acesta, în cadrul Festivalului de Teatru Nou, a jucat în spectacolul „Vorebește cu mine”, alături de Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cătălin Ursu și, un alt arădean, Călin Stanciu Jr. De asemenea, Amalia a mai jucat la Arad în urmă cu mai bine de doi ani, în spectacolul „Cerc – Oglindă – Transformare”, în regia lui Cristian Juncu. La cei 28 de ani ai săi, Amalia Huțan are în CV trei ani de teatru la Râmnicu Vâlcea, precum și colaborări cu instituțiile de profil din Timișoara și Arad.

  „Trăiesc o dublă bucurie: faptul că revin pe scena teatrului din Arad – un loc în care îmi găsesc locul ca actriță – și că am ajuns să lucrez cu Toni (n.r. regizoarea Antonella Cornici), care m-a cucerit de când am vazut spectacolul „Flori, fete, filme sau băieți” montat de ea tot aici, la Arad”, declară Amalia Huțan.

  Cu o emotivitate care o face să roșească ori de câte ori este pusă să vorbească despre propria persoană, Amalia Huțan se transformă într-un om foarte sigur pe el atunci când discută despre teatru și provocările rolului pe care îl interpretează în „Geniul crimei”: Amanda.

  „Dacă Iulia își dorea să fie Amanda, mărturisesc că eu, atunci când am venit la casting, îmi doream la fel de mult să joc Shirley. Îmi dau seama însă că rolul în care sunt distribuită este unul foarte… challenging și mă bucur că pot să fac și altceva decât sunt eu obișnuită, decât ceea ce am făcut eu până acum”.

  Premiera spectacolului „Geniul crimei” va vaea loc pe 11 noiembrie, de la ora 19:00, în sala mare a TCIS. Noua montare îi aduce pe aceeași scenă pe actorii Zoltan Lovas, Alex Mărgineanu, Călin Stanciu, Iulia Pop și Amalia Huțan. De scenografie se ocupă Doru Păcurar, Bobi Dumitraș semnează ilustrația și compoziția muzicală, iar Victoria Bucun – coregrafia. Echipa este completată de Marian Parfeni (asistent regie), Claudiu Oblea (regie tehnică), Lucian Moga (light design), George Dancu (sunet) și Ion Stan (șef producție).

  •  Citește și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” pregătește o nouă premieră: „Geniul Crimei” – o comedie neagră, o lume à la Tarantino!

  Surse foto: Facebook

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.