vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Filmul românesc propus în acest an la Premiile Oscar, la Cinema Arta

  de Special Arad | 19 martie 2018, 12:59 PM | Cultură | Film

  0

  A început circuitul festivalier cu premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și mai mult decât atât, a fost propunerea oficială a României pentru categoria de film străin la Premiile Oscar din acest an. Este vorba despre filmul „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru, care va fi proiectat la Cinema Arta vinerea aceasta, 23 martie, de la ora 20:00.

  Agențiile de presă spun povești ale oamenilor, dar unde se trage linia între moralitate și exploatarea senzaționalului? FIXEUR îl are ca protagonist pe Radu, un jurnalist care speră să urce în scara ierarhică prin realizarea unui reportaj despre o minoră ce a fost victimă a traficului uman. Deși nu se așteaptă, această experiență se dovedește a fi transformatoare.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei întreg
  – 7 lei redus (pentru elevi, studenți și pensionari)

  FIXEUR spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

  Regia: Adrian Sitaru
  Cu: Tudor Istodor, Andreea Vasile
  Durata: 98 min
  N15 – nerecomandat sub 15 ani

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.