Filmul „O logodnă foarte lungă“, în grădina de vară a cinematografului Arta

  de Special Arad | 29 August 2022, 4:58 PM | Cultură | Film

  0

  De la regizorul și actrița din „Amélie” (Jean-Pierre Jeunet și Audrey Tautou), cinematograful Arta aduce arădenilor o poveste de dragoste foarte diferită: „O logodnă foarte lungă“.

  Filmul, o poveste de dragoste pe fundalul Primului Război Mondial, va fi proiectat în grădina de vară de la Cinematograful Arta, joi, 1 septembrie 2022, de la ora 20:45.

  Considerat unul dintre cele mai ambițioase și mai ieșite din comun proiecte din cinematografia franceză, filmul „O logodnă foarte lungă“ are la bază romanul celebru al lui Sebastien Jaspisot, scenariul adaptat a fost scris de Jeunet și Guillaume Laurant.

  Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

  În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, proiecția va avea loc în sală.

  Proiecțiile de filme de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Premii:
  2 nominalizări la Premiile Oscar
  O nominalizare la Premiile „Globul de aur“
  Un premiu al Academiei Europene de Film, pentru cel mai bun scenariu
  4 nominalizări ale Academiei Europene de Film

  Sinopsis:
  Spre sfârșitul Primului Război Mondial, este pe punctul de a începe cea mai mare luptă a unei tinere franțuzoaice, Mathilde a fost anunțată că logodnicul ei, Manech, este unul dintre cei cinci soldați răniți care au fost judecați de curtea marțială și scoși în teritoriul dintre tranșeele inamice ale armatelor Franței și Germaniei… și aproape sigur și-au găsit moartea.

  Refuzând să accepte pierderea pentru totdeauna a iubitului ei, Mathilde pornește într-o călătorie extraordinară pentru a descoperi ce se întâmplase cu iubitul ei. De fiecare dată ea primește câte o altă variantă dureroasă a modului în care Manech și-a petrecut cele din urmă zile, cele din urmă clipe. Totuși, ea nu se descurajează. Dacă Manech ar fi fost mort, Mathilde ar fi știut. Dar cu o încredere de neclintit, întărită de speranța și firea încăpățânat de veselă, Mathilde își desfășoară cercetările până la aflarea concluziilor, convingându-i pe cei care ar fi putut-o ajuta și ignorându-i pe ceilalți.

  Pe măsură ce se apropie de aflarea adevărului despre cei cinci soldați nefericiți și pedeapsa lor brutală, ea se afundă din ce în ce mai mult în ororile războiului și urmele de neșters pe care acesta le lasă asupra vieților celor pe care i-a atins.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.