Filmul nominalizat la Oscar, „Corpus Christi”, ajunge în premieră în România. La Arad, la „Arta”

  de Special Arad | 7 octombrie 2020, 4:58 PM | Cultură | Film

  0

  Unul dintre cele mai importante filme europene ale anului, „Corpus Christi”, se va lansa în România cu o anumită întârziere din cauza pandemiei Covid-19. La Arad, filmul ajunge pe marele ecran la Cinema Arta vineri, 9 octombrie, la ora 19:00. 

  Accesul la proiecția din Arad va fi gratuit în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0257.280.526.

  Decizia închiderii cinematografelor în București a venit ca o mare lovitură pentru distribuitori, exploatanți și public. S-a luat fără nici o argumentare care să dovedească cazuri înregistrate în aceste spații și fără nici o consultare a operatorilor din domeniu. A fost anunțată de astăzi pe mâine, fără nici un fel de măsuri de spirjin al celor direct afectați. Cinematografele și teatrele sunt spațiile în care distanțarea socială, purtarea măștii și dezinfectarea celor prezenți sunt cel mai ușor de controlat și respectat, iar operatorii sălilor se achită exemplar de asta. Motiv pentru care nici nu a fost depistat vreun focar. Am decis să lansăm totuși filmul în orașele în care acest lucru este posibil, dând ocazia spectatorilor să aibă acces la cultură”, au anunțat reprezentanții Bad Unicorn, distribuitorii filmului.

  „Povestea unui impostor în poziția unui preot neliniștit” – San Francisco Chronicle

  Un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar, câștigător a 10 premii la Polish Film Awards și cu peste 2 milioane de spectatori în Polonia, „Corpus Christi” urmărește fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot în ciuda cazierului său, și care preia accidental o parohie.

  Apreciat de public și critica din întreaga lume, „Corpus Christi” îl aduce în prim plan pe Daniel, un tânăr de 20 de ani, proaspăt ieșit dintr-un centru de detenție. Ajuns într-un mic oraș din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

  Adesea emoționantă dar și tulburătoare ori amuzantă, drama aceasta dezvăluie o parabolă spirituală, care este în mod unic poloneză, dar, deopotrivă, la îndemâna oricărui spectator – The Guardian.

  „Corpus Christi” a câștigat două premii la Festivalul de Film de la Veneția în 2019 și a primit 10 premii la Polish Film Awards, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor în rol principal și deschide discuția despre iertare, impostură, a doua șansă, iubire și grija față de cei din jur.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.