vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Festivalul „Très Court” se întoarce la Arad, de data aceasta la Cinema Arta

  de Special Arad | 5 iunie 2018, 10:44 AM | Cultură | Film

  0

  Între 5-6 iunie, de la orele 18:00, cele mai bune producţii cinematografice scurte din întreaga lume ajung şi la Cinema Arta în cadrul celei de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de foarte scurt metraj TRÈS COURT.

  În 2018, a 20-a ediție a Festivalului Internațional Très Court are loc în aproape 80 de orașe din peste 20 de țări. Din Franța în Noua Caledonie, din Panama în Egipt, din Istanbul în Amsterdam, spectatorii din întreaga lume vor avea plăcerea de a descoperi peste o sută de filme repartizate într-o competiție internațională, o selecție tematică pentru copii și o selecție de filme feminine și feministe.

  În România, festivalul coordonat de Institutul francez din Cluj ajunge în 15 orașe și în mai multe comunități rurale (Arad, București, Buzău, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Colinele Transilvaniei, Dealurile Târnavelor, Huedin, Iași, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râșnov, Sîngeorz-Băi, Timișoara) și prezintă o competiție de filme foarte scurte românești.

  Competiția românească prezintă 15 filme de maxim 4 minute care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange. Tematicile de anul acesta sunt strâns legate de  actualitatea socio-politică în care trăim, așa că veți regăsi subiecte precum familia, tehnologia, tradițiile și în mod special anul acesta tema corupției – în urma unui parteneriat pe care Institutul francez l-a realizat cu asociația Inițiativa România și festivalul lor anticorupție intitulat „Once upon a time in Romania”.

  Juriu

  Juriul Competiției Românești este format din Xavier Leroux – director delegat al Institutului francez Cluj și Președinte al juriului, Claudiu Turcus – critic de film, profesor în cadrul Facultății de teatru și televiziune UBB Cluj, Călin Bocian – regizor scurt metraje și proiecționist, Raluca Mateiu – coordonatorul  festivalului Très Court , Mihaela Matei – reprezentant din partea Orange –  partenerul principal al Festivalului.

  Premii

  Un festival de film are nevoie de palmares, laureați, trofee, aplauze și multe emoții! Premiile pentru competiția internațională sunt: Marele premiu: 1500€; Premiul pentru originalitate: 500€; Premiul pentru animație: 500€ ; Premiul publicului: 500€;  Premiul Œil de Links – Canal+: Competiția Paroles de Femmes – câștigătorii vor fi anunțați în 9 iunie ora 18 la Paris Premiul pentru Drepturile femeii: 1000€ .

  Competiția românească, pentru care câștigătorii vor fi anunțați în 10 iunie, ora 18.30, la Cluj-Napoca, oferă următoarele premii: Marele premiu – trofeu și premii din partea Orange; Premiul pentru animație – trofeu și premii din partea Orange;  Mențiunea specială a juriului – trofeu și premii din partea Orange; Premiul Organizației Internaționale a Francofoniei – 250€ și o tabletă; Premiul publicului – trofeu și premii din partea Orange.

  Premiile publicului pentru Selecția Internațională și pentru Selecția Românească sunt decernate după decontarea voturilor venite din partea spectatorilor din întreaga lume, respectiv din întreaga țară. Câștigătorii vor fi anunțați pe website-ul festivalului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.