joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fermierii protesteză la trecerea frontierei de la Nădlac și Vărșand

  de Special Arad | 7 aprilie 2023, 1:27 PM | Știri Arad

  0

  Sute de fermieri s-au adunat dimineața zilei de vineri, pe DN7, la trecerea de frontieră de la Nădlac, dar și la punctul de la Vărșand, pe sensul de mers de la ieșirea din țară, spre Ungaria, pentru a protesta față de măsurile luate de Comisia Europeană față de sectorul agro-alimentar.

  La această oră (13:20), la punctul de trecere a frontierei Nădlac I au mai rămas 80 de fermieri care protestează, circulația fiind îngreunată în continuare din acest motiv.

  Fermierii din județul Arad s-au alăturat fermierilor din întreaga ţară care protestează din cauza nemulțumirilor legate de sprijinul financiar acordat de UE apentru fermierii europeni afectați de importul de produse agricole din Ucraina. Românii sunt nemulțumiți că sprijinul pentru țara noastră este mult mai mic, față de cel acordat fermierilor din Bulgaria și Polonia.

  „Această formă extremă de manifestare este consecinţa nemulţumirii şi dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din ţara noastră, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în ţările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forţarea ritmului fluxurilor de marfă.

  Această măsură nu a ajutat şi nu îi va ajuta pe fermierii ucrainieni să îşi reia ciclul de producţie în condiţiile unei escaladări puternice a cheltuielilor cu inputurile, în schimb a perturbat extrem de puternic piaţa din România”, a transmis Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.