miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Comisia Europeană va acorda României compensații de aproape 30 milioane de euro pentru fermierii afectați de criza cerealelor ucrainene

  de - | 3 mai 2023, 8:16 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comisia Europeană a decis acordarea de compensații României de aproape 30 milioane de euro pentru fermierii români afectați de importurile de cereale din Ucraina, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o intervenție la Digi 24.

  Mai precis, România va primi compensații pentru fermieri în valoare de 29,7 milioane de euro.

  „Astăzi am primit proiectul de regulament al Uniunii Europene. E prima dată când pun mâna pe un document care spune cifra exactă. Spuneam că suma, în primă fază, este o sumă mică şi am solicitat schimbarea formulei de calcul. Iată că astăzi avem comunicarea că suntem beneficiarii celor 29.730.000 de euro, o sumă mult mai importantă şi eu zic corectă din punct de vedere al calculelor, ceea ce acordă pe de o parte un sprijin real pentru fermierii români”, a spus Petre Daea.

  Ministrul Agriculturii a spus că suma de 30 de milioane este „în plus”, pe lângă cele 20 (de milioane) primite până acum”.

  „Iată că sunt 50 (de milioane euro – n.r.) până la această dată. Suntem pregătiţi cu actul normativ. Când va apărea suma în Jurnalul Oficial, atunci dăm drumul şi la actul normativ, în aşa fel încât banii să ajungă cât mai repede la fermieri”.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.