luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Femeia care apelează de 30 de ori pe zi la 112. Anul trecut, a sunat de 11.000 de ori

  de Special Arad | 15 februarie 2023, 9:20 AM | Naţional

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Aurelia Sandu, o brăileancă de 67 de ani, este probabil cea mai cunoscută româncă de către operatorii numărului de urgență 112. Femeia sună în medie o dată pe oră la 112 pentru a reclama tot soiul de situații care nu au nicio legătură cu realitatea.

  Serviciul de Telecomunicații Speciale a stabilit că femeia a apelat numărul unic de urgență de nu mai puțin de 11.000 de ori în cursul anului 2022, deși cele reclamate de aceasta nu reprezentau nicio urgență, potrivit observatornews.ro.

  Operatorii 112 îi recunosc imediat vocea la telefon, iar brăileanca reclamă de multe faptul că ar fi agasată de o persoană despre care spune că nu ar fi sănătoasă. Polițiștii verifică cele reclamate și de fiecare dată nu se confirmă nimic. Dacă polițiștii ar amenda-o pentru fiecare apel inutil la 112, Aurelia Sandu ar avea de plătit 22 de milioane de lei.

  Luna trecută, un bărbat din județul Arad a fost amendat cu 4000 lei pentru un apel fals la 112

  Inspectoratul de Poliție Județean Arad a sancționat în 23 ianuarie un bărbat care apelase cu o seară în urmă numărul unic de urgențe 112 și a furnizat informații eronate despre un autoturism care ar fi căzut în Mureș. Din această cauză, s-au deplasat degeaba la fața locului atât pompierii cât și echipajul medical SMURD, unul de la SAJ și un echipaj de Poliție.

  Pentru acest gest nesăbuit, apelantul la 112 a fost amendat cu 4000 lei, conform O.U.G. 34/2008.

   

  •  Citește și: Amendă de 4000 lei pentru persoana care a sunat la 112 să anunțe eronat că o mașină a căzut în Mureș la Cicir • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.