Felix Bănilă demisionează din funcția de procuror șef al DIICOT

  de - | 2 octombrie 2019, 12:14 PM | Naţional

  0

  (foto: Agerpres)

  Felix Bănilă și-a anunțat miercuri dimineață demisia din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Documentul a fost trimis la Ministerul Justiției.

  Luni, președintele Klaus Iohannis i-a reproșat șefului DIICOT activitatea în ceea ce privește „crima de la Caracal” dar şi „cumplitul caz de la Dâmboviţa”, în urma cărora și-au pierdut viața trei fete: Alexandra Măceșanu, Luiza Melencu și Mihaela Fieraru.

  Procurorii urmează să stabilească dacă ele au fost ucise de Gheorghe Dincă, respectiv Johannes Visscher, cetățeanul olandez care este bănuit acum și de agresiunea unei fetițe din județul Iași, având patru călătorii în România în ultimii ani.

  Marți, Felix Bănilă a anunțat printr-un comunicat de presă că nu demisionează, deoarece ar însemna „expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate”. Însă, pentru că această cerere a venit de la șeful statului, procurorul-şef al DIICOT a spus că se va consulta cu colegii apoi va lua o decizie: „Ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate”.

  În acest context, Felix Bănilă și-a anunțat demisia de onoare, potrivit unui comunicat al DIICOT, și susține că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor, iar speţa “Caracal” nu depăşeşte nivelul priceperii sale.

  Citește mai multe cu un singur click aici: Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.