Fără tramvaie, de dimineață până la ora 17. Ce spune directorul CTP Arad despre cum s-a rezolvat problema și cine plătește daunele

  de Raluca Medeleanu | 1 august 2022, 6:15 PM | Știri Arad

  1

  accidentul de la Gara CFR (sursă foto: Arad Traffic)

  Din cauza unui accident produs în jurul orei 4 dimineața, la Gara CFR, aproape întreaga circulație a tramvaielor din municipiu a fost afectată. Traseele au fost reluate abia de la ora 17:00.

  Contactat de Special Arad, directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, a spus că problema a ajuns la o asemenea amploare din cauza că stâlpul dărâmat la Gara CFR a tras după el și toată rețeaua, până la Caius Iacob, și pentru că traseul pe care în mod normal ar fi putut fi deviată circulația ca ocolire, pe strada Prof Dr. Aurel Ardelean (fosta strada Pădurii), are liniile încă în șantier.

  „Astăzi au rămas în circulație practic doar cele 2 tramvaie care veneau de la Ghioroc. Accidentul s-a produs la 4 dimineața, iar noi ieșim la 5 dimineața, astfel că n-am mai avut timpul necesar. O altă rută ocolitoare pentru Alfa – centru – Micălaca ar fi fost Pădurii, dar încă sunt lucrări acolo. Am încercat cât de repede s-a putut să rezolvăm problema. Am tăiat stâlpul, l-am înlocuit cu un stâlp de metal provizoriu, l-am vopsit, pentru că l-am luat de la recuperări, de pe stocul pe care îl avem special deoparte pentru astfel de situații”, ne-a spus Claudiu Godja.

  Întrebat fiind despre cine va suporta daunele materiale, acesta ne-a explicat că în mod normal cumpărarea unui stâlp nou ar trebui să fie acoperită de firma de asigurări, prin polița de asigurări auto a șoferului vinovat, însă că momentan nu știe dacă acest lucru va fi posibil, întrucât firma de asigurări acoperă astfel de daune doar în cazul în care șoferul nu e nici băut, nici drogat la volan. În acest sens, Compania de Transport Public Arad a trimis o adresă prin care a solicitat o copie după polița de asigurare și după procesul verbal întocmit de polițiști, însă încă nu a primit informații de la Poliție.

  Vorbim de 3000 – 3500 de euro, un stâlp nou, cu tot cu montaj. „Dar aici nu mai socotim și munca echipelor de intervenție, ori alte elemente distruse, ca de exemplu iluminatul de la Elba care era pe stâlp și care a fost distrus și el”, ne-a spus directorul Companiei de Transport Public Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna ziua,ce omite domnu Gojda sa ne spuna este ca in urma cu un an a mai fost pus un stalp la pamant si nici pana astazi nu a fost inlocuit !Cum este posibil intr-o tara din EU sa nu se poata imputa celui care a provocat accidentului toate daunele care rezulta din accidentului pe care l-a provocat?!?!In Austria o alta tara din UE,nu pleci de la locul accidentului pana nu suporti toate costurile de care te faci repsonsabil si in care este implicat un bun public!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.