luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fără cască, fără hamuri, fără minte! Doreii firmei care lucrează pe acoperișul Liceului Economic, la un pas de a se face clătită pe trotuar

  de Mihai Todoca | 11 martie 2020, 4:47 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Nu ne place să repetăm subiecte, dar dacă situația o cere atunci ne vedem nevoiți să o facem. Dacă în urmă cu aproximativ opt luni, în urma unui articol apărut la noi, ITM-ul s-a sesizat în cazul muncitorilor care lucrau la și pe acoperișul Primăriei fără a avea cască sau hamuri care să le ofere un minimum de siguranță, acum putem spune că istoria s-ar putea repeta.

  Și spunem acest lucru, deoarece muncitorii care lucrează la clădirea Liceului Economic, în special cei de pe acoperiș, lucrează asemeni colegilor de breaslă din vară: fără cască de protecție sau hamuri care să le asigure siguranța.

  Citește și: Degeaba ai cap, dacă nu ți-l protejezi! Muncitorii care lucrează la acoperișul primăriei nu realizează pericolul la care se expun | Foto-Video

  Cârcotași, necârcotași, legea e la fel pentru toată lumea, iar aceasta trebuie respectată. Indiferent că vorbim de firma de casă a Primăriei sau că vorbim de o firmă mai mică, regulile de siguranță privind lucrul la înălțime nu sunt făcute după ureche, au un rol clar și bine stabilit: siguranța muncitorului.

  Din nefericire, regulile de siguranță sunt de multe ori încălcate, asta și din lejeritatea cu care unii patroni își fac treaba, deoarece considerăm că o parte din vină o poartă și angajatorul. Dacă acesta ar avea o politică internă prin care să-l sancționeze pe muncitorul care lucrează fără cască sau fără a-și lua măsurile de siguranță pentru lucrul la înălțime, muncitorul s-ar gândi de două ori înainte să spună : „las că merge și așa…”.

  Până atunci, însă, suntem convinși că acest caz nu va fi ultimul în care se pune siguranța pe locul doi, din simplă inconștiență și comoditate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.