Degeaba ai cap, dacă nu ți-l protejezi! Muncitorii care lucrează la acoperișul primăriei nu realizează pericolul la care se expun | Foto-Video

  de Special Arad | 24 July 2019, 1:20 PM | Știri Arad

  7

  (foto: Mihai Todoca)

  De mântuială! Aceasta este expresia prin care pot fi caracterizate, de cele mai multe ori, lucrările făcute din bani publici în Arad și în România. Iar motivele pentru care se lucrează de așa manieră sunt multe și diverse. Fie că ne confruntăm cu o criză de muncitori calificați, fie că cei care lucrează bine sunt plecați în alte țări pentru a câștiga mai bine decât în țara lor, fie că firmele nu sunt suficient de serioase, că fentează standardele și folosesc materiale de proastă calitate din diferite motive.

  Și dacă tot am adus aminte despre criza de muncitori, de multe ori, cei pe care îi găsesc firmele sunt fie neprofesioniști, fie inconștienți. La fel sunt și cei care în cursul acestei dimineți reparau acoperișul Palatului Administrativ (Primăria)… fie neprofesioniști, fie inconștienți, fie amândouă. Așa se face că i-am surprins pe acești domni lucrând pe acoperișul primăriei îmbrăcați în hainele cu care au venit de acasă, încălțați, la fel, fiecare cu ce a avut pe-acasă, dar mai ales fără un echipament de protecție, fără cască și cu hamurile de susținere purtate doar de formă, fără a fi asigurate prin niște frânghii/cabluri specifice acestor tip de lucrări la înălțime.

  Iar în final ne întrebăm cine răspunde dacă unul dintre acești domni incoștienți alunecă și se lovește cu capul de unul dintre hornurile de pe acoperiș, neavând cască? Cine răspunde dacă unul dintre ei se dezechilibrează și se prăbușește de pe acoperișul clădirii Palatului Administrativ, hamurile nefiind asigurate corespunzător? E de-ajuns o pală de vânt mai puternică.

  Și mai gravă decât inconștiența acestor muncitori, care poate își riscă viața fără voia lor și din nevoia de a câștiga un ban pentru familiile lor, este inconștiența șefilor lor și poate și a reprezentanților primăriei, care acceptă ca lucrarea contractată să fie executată într-o asemenea manieră.

  P.S. În drumul înapoi către redacție, am surprins exact aceeași situație la Podgoria. Identică! Alți protagoniști, același pericol.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Acum cativa ani de zile un meserias, cu foarte mare experienta spun colegii sai si nu numai, a cazut de pe un bloc in cartierul Alfa unde efectua o lucrare de mansardare. Tot profesionist A FOST si ala.
    Regimul de lucru la inaltime prevede niste reguli care trebuiesc respectate cu sfintenie si din ce vad in pozele astea oamenii aia chiar sunt inconstienti oricat de bun meseriasi ar fi.

    +1 voturi
    +1
    -1
  1. E usor de a face rau in lumea aceasta,e mult prea greu sa faci bine .Adevarul e ca se intampla lucruri mult mai grave si nu le observa nimeni ,nu zic ca baietii nu ar fi fost mult mai in siguranta cu acele hamuri dar cred ca nu se urca oricine pe un acoperis sa fim seriosi!

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Ce legatura au reprezentantii primariei cu cu securitatea in munca a muncitorilor unei firme? Statul Roman dispune de inspectori pe care-i doare-n paispe!

   Nime’ nu verifica nimic! Daca angajatii beneficiaza de zile de concediu conform legii, daca le sunt respectate drepturile, daca beneficiaza de echipament de protectie a muncii, daca orele la care SUNT OBLIGATI sa munceasca nu depasesc orele prevazute de lege, daca se respecta sarbatorile DECRETATE etc.!
   Am vazut in zona industriala la UTA incarcau/descarcau alimente, sucuri cu stivuitor pe motorina, un fumalau la aia-n depozit…INCREDIBIL! La Dedeman stivuitoarele trec printre clienti DESI LEGEA ITI INTERZICE MANEVRAREA UTILAJELOR DACA LA MAI PUTIN DE 2,5 M DE UTILAJ EXISTA PERSOANE…Li se rupe! Daca nu au loc isi ridica marfa PESTE CLIENTI …Astea sunt numa’ cateva exemple! TOATE ASTEA TIN DE INSPECTIA MUNCII si controale daca s-ar face intr-adevar s-ar vedea!

   Niste I-N-C-O-M-P-E-T-E-N-T-I!

   Ce Dumnezo are treaba primaria cu asta?

   PS: …sa nu mai punem la socoteala asistentele sau stundentii din Spitalu’ Judetean care imbracati cu sabotii si halatele cu care stau prin spital ies afara la tigara si peste drum la prajitura si o cafeluta! Tot de inspectia muncii tine si asta!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.