vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Falcă acuză consilierii PSD că l-au sunat și l-au amenințat. Fifor: „Domnul primar era surescitat că cineva a făcut o glumă cu el. Cariera sa politică este încheiată”

  de Andrei Fuliaș | 12 decembrie 2016, 5:03 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  S-au dus și alegerile, au venit și rezultatele, unii dintre candidați au aflat că vor fi parlamentari, alții așteaptă redistribuirea.

  Ca de obicei, „după război, mulți viteji se arată”. S-au arătat și la Arad, unii pe bună dreptate, fiindcă au ieșit învingători, alții încearcă să ascundă mizeria sub preș, doar că vorbim tot despre preșul lor.

  La ora 12:00 pesediștii au ieșit în conferință de presă. Au fost Fifor, Căprar, Tripa și Todor. Primii trei au intrat în parlament, ultimul așteaptă calculul matematic. Discursul social-democraților a fost unul scurt și simplu, bazat pe mulțumiri transmise tuturor celor care i-au susținut și care au crezut în ei.

  După o oră și jumătate, peste drum, se întâlneau liberalii, chemați de Falcă să pregătească și ei o conferință de presă. Și-au tot discutat vreme de vreo jumătate de ceas, după care și-au făcut apariția în fața ziariștilor. Spre deosebire de adversarii lor, liberalii au avut mai multe lucruri de transmis, de la mulțumiri adresate alegătorilor și activului de partid, la subiecte delicate cum ar fi demisiile unor lideri. Desigur, n-au lipsit nici victimizările, menite, am spune noi, să creeze empatie și, totodată, să acopere lipsa de răspundere.

  Liderul PNL Arad, Gheorghe Falcă, ne-a spus clar că el nu demisionează, fiindcă pe el nu l-a bătut PSD-ul niciodată, deși dacă stăm să ne gândim, prezența lui Falcă pe locul 5 pe lista de deputați, dar și rezultatul dezastruos obținut de liberali, arată că social-democrații l-au „snopit”. Să zicem că ne-am obișnuit ca Gheorghe Falcă să nu-și asume nimic, așa cum la nivel național, în calitate de șef de campanie, el spune că-și asumă, dar își asumă doar verbal. În fine, până la urmă nu este problema noastră, ci a lor, e o chestie de bucătărie internă și, vorba românului, fiecare piere pe limba lui.

  Spuneam că din nou s-a mers pe ideea victimizării, iar Falcă, întrebat dacă anticipează ca parlamentarii PSD Arad să susțină proiectele administrației pe care o conduce, acesta i-a acuzat pe consilierii opoziției că l-au sunat și că l-au amenințat.

  „Mă îndoiesc că o să-și schimbe atitudinea PSD Arad după aceste alegeri, pentru că aseară, după ce l-am felicitat pe domnul Fifor, așa cum cred că trebuie să se întâmple în orice democrație, i-am și spus că am primit telefoane amenințătoare de la consilierii locali. Așa că, civilizația încă mai are de așteptat în rândul unor consilieri, darămite să sperăm că va exista și o susținere a proiectelor”, a declarat Falcă. Întrebat ce fel de amenințări a primit, acesta a răspuns prin: „Mai contează? I le-am transmis domnului Fifor”.

  În primă fază ne-am gândit că ceea ce spune poate fi adevărat. Am luat în calcul ideea că, euforici fiind, bucuroși că au câștigat alegerile, consilierii PSD or fi tras ceva la măsea și s-au pus pe tâmpenii. Pe de altă parte, cunoscându-l pe Gheorghe Falcă și stilul acestuia de a se victimiza, ne-am zis că poate n-ar fi rău să-l sunăm pe Fifor, să vedem dacă într-adevăr între el și edil a avut loc conversația despre care vorbește acesta din urmă.

  „Da, într-adevăr, aseară, după închiderea procesului de votare, domul primar m-a sunat să ne felicite și, în al doilea rând, era extrem de nervos și de agitat, fiindcă unul dintre consilierii noștri locali și-a permis o glumă cu domnia sa, sunându-l și felicitându-l pentru rezultat, cu ghilimelele de rigoare. Domnul primar era extrem de surescitat că cineva îndrăznește să facă o glumă cu domnia sa, chiar în situația în care, după părerea noastră, cariera politică a domnului Falcă este încheiată”, a explicat Mihai Fifor.

  Dar dacă ne gândim la reacția primarului atunci când a fost întrebat ce fel de amenințări a primit, ne dăm seama că cel mai probabil a născocit toată povestea asta. Si spunem că Gheorghe Falcă a născocit pentru că tocmai primarul este cel care atunci când vorbește despre ceva oferă și cele mai mici detalii, de exemplu „o mamă cu patru copii așteptau în fața unei pizzerii, iar mai apoi a ieșit un bărbat cu o pizza în mână, după care au mâncat o pizza doar copiii, în vreme ce părinții lor au stat să se uite, după care eu i-am dus înăuntru și le-am arătat ce înseamnă viața, le-am cumpărat pizza și suc”. Așadar îi place să dea multe detalii, nu? Ne cam îndoim că acesta n-ar fi ținut minte ce amenințări a primit, iar dacă le-a ținut minte avem îndoieli și mai mari că n-ar fi profitat de prezența întregii prese arădene și o parte din cea națională ca să-i desființeze pe respectivii consilieri PSD. Care, consilieri, până la urmă câți au fost?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.