Facebook va intensifica eforturile anti-fake news înainte de alegerile pentru PE

  de - | 19 martie 2019, 8:40 AM | Social Media

  0

  Facebook plănuiește să intensifice eforturile privin combaterea dezimformării înainte de alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai, au anunțat luni reprezentanții companiei, relatează Mediafax citând Reuters.

  Compania se află sub presiune încă de la alegerile prezidențiale americane din 2016.

  Luna trecută, UE a acuzat Google, Facebook și Twitter că nu au depus suficient efort pentru a combate știrile false înainte de alegerile europene.

  Luni, Facebook a anunțat că va deschide un centru operațional unde vor lucra ingineri, programatori, cercetători și experți în ceea ce privește politicile, acesta urmând să fie coordonat cu organizații externe.

  Facebook a mai informat că va începe un parteneriat cu agenția DPA, pentru a ajuta la verificarea acurateții postărilor.

  Problema dezimformării a devenit proeminentă după ce agențiile de informații din SUA au stabilit că Rusia a încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.