Facebook și Twitter au la dispoziție 24 de ore să plătească amenzi de 50 de milioane de euro pentru conținutul lor!

  de - | 6 aprilie 2017, 3:17 PM | Internaţional | Social Media

  0

  Distribuitorii de ştiri false riscă pedepse usturătoare în Germania. Guvernul a dat undă verde unui proiect de lege care prevede că reţelele sociale pot fi amendate cu până la 50 milioane euro dacă nu blochează rapid accesul la ştiri false, la conţinut xenofob şi care incită la ură.

  Mai exact, potrivit prevederilor, în funcţie de gravitatea conţinutului semnalat, platforme precum Facebook sau Twitter au la dispoziţie de la 24 de ore până la o săptămână să şteargă comentariile reclamate. În caz contrar sunt bune de plată.

  Berlinul a hotărât să ia aceste măsuri pentru că sunt de părere că reţele precum Facebook şi Twitter nu fac destul pentru a combate ştirile false, incitarea la ură, pornografia infantilă şi xenofobia.

  Pentru a deveni lege, proiectul are nevoie şi de aprobarea Parlamentului, iar dacă va fi promulgat, Germania va avea cea mai dură lege pentru reţelele sociale din toată Uniunea Europeană.

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.