sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Uniunea Europeană cere Facebook și TikTok să identifice și să eticheteze postările „deepfake” cu Inteligență Artificială

  de - | 27 martie 2024, 8:34 PM | Internaţional | Social Media

  0

  exemplu de deepfake / sursa foto: maverick

  Comisia Europeană a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă „viralitatea conținutului” care amenință integritatea alegerilor europene din această vară, potrivit stirileprotv.ro.

  Uniunea Europeană (UE) a cerut marți Facebook, TikTok și alte site-uri de socializare să ia măsuri împotriva falsurilor create cu inteligența artificială, înainte de alegerile europarlamentare din iunie.

  Comisia Europeană, brațul executiv al UE, a publicat recomandări pentru marile site-uri, Bruxelles-ul fiind deosebit de îngrijorat de impactul „manipulării” și „dezinformării” rusești asupra alegerilor pentru Parlamentul European din 2024.

  „Prin orientările de astăzi, folosim pe deplin toate instrumentele oferite de DSA pentru a ne asigura că platformele își respectă obligațiile și nu sunt folosite în mod abuziv pentru a manipula alegerile noastre, protejând în același timp libertatea de exprimare„, a declarat comisarul european pentru digital, Thierry Breton, referindu-se la Actul privind serviciile digitale (DSA) al UE, potrivit Deutsche Welle.

  Comisia a precizat că cele mai mari platforme de socializare ar trebui „să evalueze și să atenueze riscurile specifice legate de inteligența artificială, de exemplu prin etichetarea clară a conținutului generat de inteligența artificială”, cum ar fi falsurile profunde.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.